Srpski koridori 10 i 11 na prometnoj karti EU

Autor: Poslovni dnevnik , 23. lipanj 2015. u 21:59
Na koridorima 10 i 11 radovi još traju

Među europske cestovne pravce uvrštena je i buduća autocesta Niš-Priština-Tirana-Drač.

Srpski koridori 10 i 11 TE autocesta Niš-Priština-Tirana-Drač prvi put su uvršteni na europsku kartu koridora na sastanku ministara prometa iz regije s visokim predstavnicima EU u Rigi.

Prema riječima Midraga Poledice, državnog tajnika u srpskom Ministarstvu građevinarstva, prometa i infrastrukture, na kartu su uz ceste i željeznice uvrštene i najvažnije srpske riječne luke, kao i aerodromi u Srbiji, ali i unutrašnji plovni putevi koji čine jedinstveni transportni sustav. Koridore 10 i 11, kao i do autoceste Niš-Priština-Tirana-Drač na listi prioritetnih prometnica Osnovne mreže Zapadnog Balkana predložila je zajednička radna skupina Srbije i Albanije.

Srpsko Ministarstvo građevinarstva, prometa i infrastrukture ranije je priopćilo da se na sastanku u Latviji očekuje da u širu mrežu budu uvršteni i pravci koje je Srbija dodatno kandidirala: cesta Novi Sad-Ruma-Šabac-Loznica, koja bi povezala Koridor 10 i Koridor 5 u Bosni i Hercegovini, kao i dvije postojeće željezničke linije.  Riječ je o pruzi Lapovo-Kraljevo, kojom će biti uspostavljena izravna veza s Koridorom 10 na sjeveru i pruzi Niš-Doljevac-Priština koja povezuje Koridor 8 i Koridor 10. 

Komentirajte prvi

New Report

Close