Srpski ICT Hub Venture ulaže u tri startupa

Autor: Poslovni dnevnik , 30. kolovoz 2017. u 22:00
Fond startupima obećava ulazak na ciljana tržišta /Fotolia

Fond kojeg je osnovalo osam partnera uložit u domaće startupe GiftsUwish, Good Game Arena i Publitio.

ICT Hub Venture, prvi srpski privatni investicijski fond, predstavio je tri startupa u koja će investirati, nakon proljetnog ciklusa prijava mladih inovativnih kompanija.

Polazeći od investicijske strategije fonda da ulaže u startupe u najranijoj fazi razvoja, podršku ICT Hub Venture dobili su startupi GiftsUwish, Publito i Good Game Arena. GiftsUwish je aplikacija koja omogućava korisnicima da prestanu dobivati neželjene poklone. Korisnici aplikacije mogu sami izabrati poklon koji žele, podijeliti ga sa svojim prijateljima na društvenim mrežama, a prijatelji dalje međusobno dijele troškove poklona ako se odluče priključiti darivanju.

 

30 tisuća

eura namijenjeno je pojedinim tvrtkama u nastajanju

GiftsUwish je najbrži i najjednostavniji put do željenog poklona.  Publitio je servis-platforma koja nudi napredni API za rad sa slikama i video datotekama.  Publitio API je namijenjen developerima web i mobilnih aplikacija i daje krajnje rješenje za sve potebne radnje s medijskim datotekama (upload, skladištenje, obradu, download, monetizaciju, itd.).  Publitio automatizira rad sa slikama i videom, koji inače zahtijeva veliku količinu vremena i resursa kada se izvodi ili implementira ručno.

Good Game Arena je eSports online platforma koja strastvenim gamerima omogućava da monetiziraju svoja znanja i vještine kroz svakodnevna natjecanja, uživajući pritom u igri koju vole. "Investicije u sve kompanije predstavljaju potporu daljnjem razvoju proizvoda i daljnjem razvoju poslovanja na ciljanim tržištima, a uz početnu investiciju timovima će biti osiguran poseban program i potrebna savjetodavna podrška, kao i povezivanje sa svima koji donose prilike za daljnji rast poslovanja", izjavio je Kosta Andrić, direktor ICT Hub Venture fonda.

ICT Hub Venture je investicijski fond osam srpskih partnera-osnivača, u koji je uloženo milijun eura.  Fond ulaže u startupe u najranijoj fazi razvoja poslovanja, a investirat će do kraja 2018. godine do 30.000 eura u još oko 15 startup timova. Novi ciklus prijava je otvoren od jučer do 30. rujna, a startupi se mogu prijaviti putem službene stranice fonda ICT Hub Venture. 

Komentirajte prvi

New Report

Close