Srednjoj klasi još 10 posto niži porezi

Američki predsjednik Donald Trump/REUTERS Američki predsjednik Donald Trump/REUTERS

Najava predsjednika SAD-a.

Predsjednik SAD-a Donald Trump kazao je kako njegova vlada planira u idućim tjednima pripremiti prijedlog odluke o smanjenju poreza od 10 posto za srednju klasu, što bi bio nastavak poreznog rasterećenja od početka godine.

"Objavit ćemo odluku negdje za tjedan i pol do dva tjedna. Dat ćemo srednjoj klasi porezno smanjenje od 10 posto. Sad to radimo za ljude sa srednjim dohotkom", rekao je Trump novinarima u Bijeloj kući prije polaska u političku kampanju u Texas.

Predsjednik je u ponedjeljak objasnio kako će prijedlozi poreznih rasterećenja biti objavljeni prije izbora, ali da će nakon toga morati proći proceduru u Kongresu kako bi bili prihvaćeni.

"Nećemo imati vremena za glasovanje. Glasat ćemo nakon izbora", rekao je Trump. Dodao je kako najnoviji plan smanjivanja poreza nije namijenjen tvrtkama, već zaposlenoj srednjoj klasi i bit će "povrh poreznog smanjenja koje smo im već dali".

Prije godinu dana Trump je proveo najveću poreznu reformu od 1980. u kojoj je porez na dobit smanjen sa 35 na 21 posto, a smanjeno je i porezno opterećenje za većinu građana.

Trump je prvi puta spomenuo daljnje smanjenje poreza nedavno, u istom tjednu kada je objavljeno da je američka vlada okončala fiskalnu godinu s deficitom od 779 milijardi dolara, najvećim u posljednjih šest godina, što je posljedica pada prihoda nakon smanjenja poreza.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!