Srbija ulaže 977 mil. eura u infrastrukturu

Veliki infrastrukturni poslovi prilika su za domaće tvrtke Veliki infrastrukturni poslovi prilika su za domaće tvrtke

Prema ugovorima s kineskim kompanijama ove godine počinje izgradnja dijela obilaznice oko Beograda, autoceste od Surčina do Obrenovca i pruge Beograd-Budimpešta.

Zorana Mihajlović, srpska ministrica građevinarstva, prometa i infrastrukture izjavila je da će vlada Srbije u 2017. godini u infrastrukturu uložiti 977,7 milijuna eura u poslove na kojima će raditi domaće tvrtke. Gostujući na RTS-u pozvala je sve domaće građevinske kompanije da se jave na natječaje i dobro pripreme za radove na infrastrukturnim projektima.

"Pripremite se, ako treba i udružite za velike infrastrukturne poslove koji nas očekuju u ovoj godini. Ono što ćemo mi tražiti za novac koji ulažemo jeste poštovanje kvalitete i predviđenih rokova", rekla je ministrica infrastrukture. Mihajlović je dodala da prema ugovorima s kineskim kompanijama ove godine počinje izgradnja dijela obilaznice oko Beograda, autoceste od Surčina do Obrenovca i pruge od Beograda do Budimpešte, koji ukupno vrijede 734 milijuna eura, a domaće kompanije moći će računati na pola tog novca.

Prema njenim riječima, ukupno 153 milijuna eura bit će uloženo u nastavak projekta obnovE 1100 kilometara regionalnih cesta i održavanje državnih cesta prve i druge kategorije, a na svim tim poslovima rade uglavnom srpske tvrtke. Govoreći o željeznicima Mihajlović je rekla da je za projektiranje i rekonstrukciju pruge na Koridoru 10 i obnovu pruge od Niša do Dimitrovgrada predviđeno 175,9 milijuna eura, kao i još 3,5 milijuna eura za radove na beogradskoj željezničkoj postaji Centar, odnosno Prokop. 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve