Srbija ulaže 977 mil. eura u infrastrukturu

Autor: Poslovni dnevnik , 03. siječanj 2017. u 21:59
Veliki infrastrukturni poslovi prilika su za domaće tvrtke

Prema ugovorima s kineskim kompanijama ove godine počinje izgradnja dijela obilaznice oko Beograda, autoceste od Surčina do Obrenovca i pruge Beograd-Budimpešta.

Zorana Mihajlović, srpska ministrica građevinarstva, prometa i infrastrukture izjavila je da će vlada Srbije u 2017. godini u infrastrukturu uložiti 977,7 milijuna eura u poslove na kojima će raditi domaće tvrtke. Gostujući na RTS-u pozvala je sve domaće građevinske kompanije da se jave na natječaje i dobro pripreme za radove na infrastrukturnim projektima.

"Pripremite se, ako treba i udružite za velike infrastrukturne poslove koji nas očekuju u ovoj godini. Ono što ćemo mi tražiti za novac koji ulažemo jeste poštovanje kvalitete i predviđenih rokova", rekla je ministrica infrastrukture. Mihajlović je dodala da prema ugovorima s kineskim kompanijama ove godine počinje izgradnja dijela obilaznice oko Beograda, autoceste od Surčina do Obrenovca i pruge od Beograda do Budimpešte, koji ukupno vrijede 734 milijuna eura, a domaće kompanije moći će računati na pola tog novca.

Prema njenim riječima, ukupno 153 milijuna eura bit će uloženo u nastavak projekta obnovE 1100 kilometara regionalnih cesta i održavanje državnih cesta prve i druge kategorije, a na svim tim poslovima rade uglavnom srpske tvrtke. Govoreći o željeznicima Mihajlović je rekla da je za projektiranje i rekonstrukciju pruge na Koridoru 10 i obnovu pruge od Niša do Dimitrovgrada predviđeno 175,9 milijuna eura, kao i još 3,5 milijuna eura za radove na beogradskoj željezničkoj postaji Centar, odnosno Prokop. 

Komentirajte prvi

New Report

Close