Srbija se obračunava sa sporim izvođačima

Autor: Poslovni dnevnik , 22. srpanj 2014. u 22:00
Zorana Mihajlović, ministrica graditeljstva

Izvođači koji ne poštuju rokove ostat će bez posla i neće moći više dobiti poslove s državom.

Srpska ministrica graditeljstva, prometa i infrastrukture Zorana Mihajlović ponovo je zatekla poluprazno gradilište auto-puta koridora 11 na dionici Ub-Lajkovac.

Mihajlović je je pritom poručila kako je ministarstvo počelo sastavljati crne i bijele liste izvođača koji se anagažiraju na važnim projektima.Ministricu je posebno zasmetalo što je na cijeloj trasi buduće autoceste prema Crnoj Gori od Uba do Lajkovca zatekla oko 50 radnika od predviđenih 210. Tom je prilikom podsjetila kako je država produžila rok izvođačima radova Planumu i Putevima Užice, pa bi do 30. studenoga morali završe tu dionicu dugu 12,5 kilometara, a koja se gradi još od 2010. godine, javlja B92.

Mihajlović je i početkom svibnja nenajavljeno obišla tu dionicu i tada je takođe zatekla svega desetak radnika i opomenula izvođače radova."Država neće tolerirati takve stvari i još jedna ovakva kontrola i može se desiti da izvođač izgubi posao. Nije to želja države, a vjerujem ni radnika. Ali, moramo uvesti red", poručila je ministrica Mihajlović.  Dodala je kako će sve tvrtke koje ne poštuju rokove ostati bez posla, a neće moći ni u budućnosti dobiti poslove za državu. 

Komentirajte prvi

New Report

Close