Srbija ispunila uvjete za 175 mil. eura iz IPARD-a

Autor: Poslovni dnevnik , 17. kolovoz 2017. u 21:59
Prvi europski novac, na koji dugo čekaju, poljoprivrednici bi mogli dobiti već do kraja ove godine/Damir Špehar/PIXSELL

Uprava za agrarna plaćanja dobila zgradu.

Revizija Europske komisije u Beogradu utvrđuje jesu li su otklonjene sve prepreke za dobivanje akreditacije za korištenje 175 milijuna eura iz IPARD fondova, piše Blic.

Provjeru obavljaju tri inspektora koji trebaju do sredine rujna ispitati je li Srbija ispunila europske standarde koji su uvjet da srpski poljoprivrednici dobiju europski novac.

 

2500 četvornih

metara osigurano je za rad Uprave za agrarna plaćanja

Otklonjen je najveći kamen spoticanja, a to je prostor za Upravu za agrarna plaćanja. Naime, početkom ovog mjeseca završeni su radovi na adaptaciji zgrade Srbijašuma, gde je osigurano 2500 kvadrata za rad te institucije. Ostala tri uvjeta, koja su takođe bila razlog za uskraćivanje akreditacije, riješena su ranije. Riječ je o izmjeni Zakona o poljoprivredi, kojim su otklonjeni problemi povezani s definiranjem zakonskog okvira za IPARD procedure, zapošljavanje stručnjaka koji poznaju pravila EU i definiranje referentnog cjenovnika.

Izvor Blica kaže kako je gotovo sigurno da će Srbija dobiti zeleno svjetlo, što znači da srpski poljoprivrednici prvi novac iz Bruxellesa mogu očekivati do kraja godina. Studeni je rok za raspisivanje natječaj za europski novac. 

Komentirajte prvi

New Report

Close