Srbija gubi 5,5 mil. eura donacije EU

Autor: Poslovni dnevnik , 20. listopad 2013. u 22:00
Problem je u neriješenim imovinskim odnosima na parcelama na kojima trebaju biti izgrađene ceste za Žeželjev most

Najkasnije do 15. prosinca Srbija mora raspisati javni natječaj za gradnju pristupnih cesta koje vode na Žeželjev most u Novom Sadu.

Srbija će izgubiti 5,5 milijuna eura donacije Europske unije ako se do 15. prosinca ne raspiše javni natječaj za izgradnju pristupnih cesta k Žeželjevom mostu u Novom Sadu, objavila je Radio-televizija Vojvodine.

Problem su, kako je prenijela ta televizija, imovinski odnosi na parcelama na kojima te ceste trebaju biti izgrađene jer nije riješen prijenos vlasništva s države na grad Novi Sad.Zorica Ninić Stupar, pomoćnica direktora Zavoda za izgradnju (ZIG) za tehničke poslove potvrdila je da je Gradsko vijeće Novog Sada nedavno donijelo hitan zaključak o prihvaćanju inicijative za prijenos vlasništva i dostavilo ga državnoj Direkciji za imovinu i novosadskom Zavodu za izgradnju grada kao investitoru projektno-tehničke dokumentacije.

"Očekujemo da Vlada Srbije u najskorije vrijeme donese odluku kojom će se pravo korištenja parcela koje su predviđene za gradnju pristupnih cesta k Žeželjevom mostu, ponovo prenijeti na grad Novi Sad", rekla je Zorica Ninić Stupar. Uz probleme s mostom, kasni i projekt izgradnje autoceste Novi Sad-Šabac i tunela kroz Frušku goru. Razlog je nedostatak novca i suradnje između republičke i pokrajinske valsti, piše Politika.

Nenad Borović, pokrajinski zastupnik iz Rume, podsjetio je da su zbog kašnjenja radova na tunelu i autocesti već nekoliko puta stradali građani Iriga zbog prometnih problema u tom naselju, a posljednji incident izazvao je šleper koji je udario u jednu obiteljsku kuću."Srećom, nije bilo ljudskih žrtava, ali se mora konačno razgovarati na razini pokrajinske i republičke vlade i krenuti u radove, sve drugo je prazna priča", rekao je Borović. 

Komentirajte prvi

New Report

Close