Srbi putuju u Grčku, Egipat, čak i Bali, Hrvatsku i dalje zaobilaze

Autor: Poslovni.hr , 20. srpanj 2014. u 12:25
Photo: Ivana Ivanovic/PIXSELL

Lani se u Hrvatskoj odmaralo tek 90 tisuća srpskih građana, što je tek par postotaka više nego u 2012. godini.

Iako je kriza u Srbiji izazvala pad potrošnje, turističke agencije povrdile su da se Srbi ne odriču putovanja u ljetnoj sezoni. Srpski mediji pišu da njihove građane tako ovih dana najviše zanima ljetovanje, daleko više od štrajkova, nezadovoljnih radnika koji mjesecima ne primaju plaću. U agencijama tvrde da je velik broj građana već uplatio neki aranžman, i pored činjenice da cijene dostižu tri srpske prosječne plaće.

Najviše, tradicionalno, putuju u Grčku, Tursku i Egipat, no kako doznaje Telegraf, ne idu loše ni aranžmani za Mallorcu te za eksluzivnije destinacije kao što su Singapur, Bali, Tajland i Kuba.

U agenciji “Big blue” navode da se srpski građani radije odriču aranžmana zimi.

"Tome doprinosi i mogućnost da se ljetovanje plati na rate, čekovima, a mnogi se ne libe ni da posude novac kako bi otišli na odmor. Puno naših klijenata odlučilo se za odmor u Grčkoj za 495 eura, što uključuje prijevoz avionom i 11 noćenja. Ali, opredeljuju se za i drugi aranžman na Skiathosu, u kojem 10 noćenja, u deluxe sobama, all inklusive košta 1.870 eura. Čest izbor je i hotel “Grand Bali” za 749 eura 11 noći, uključujući i avioprijevoz. Skuplje je u turskom hotelu “Amare dolce vita” u Kemeru, gde boravak košta 1.395 eura, ali i to je jedna od omiljenih destinacija srpskih turista, kažu u agencijama.

"Od udaljenih destinacija odabire se tura Singapur – Bali, koja od srpnja do rujna košta 1.199 eura za 12 dana. Prodaja aranžmana dobro ide i u agenciji “Argus”, i to prije svega za Grčku, Tursku i Egipat, nešto manje za Španjolsku i Bugarsku.

"Dajemo gostima mogućnost da s položenih otprilike 150 eura mogu otići na put. Postoji mogućnost plaćanja na 9 ili 12 rata, zbog čega čak i nezaposleni uzimaju novac od svojih roditelja kako bi priuštili odmor, kažu u agenciji “Argus turs”.

Hrvatsku agencije ni ne spominju, što pokazuje da Srbi i dalje zaobilaze Hrvatsku, sve manje zbog prošlosti a sve više zbog toga što im je ljetovanje u Hrvatskoj skupo. Lani se u Hrvatskoj odmaralo tek 90 tisuća srpskih građana, što je tek par postotaka više nego u 2012. godini. 

Komentari (3)
Pogledajte sve

zakaj se ne piše di Hrvati ljetuju?

Očito da Hrvatsku zaobilaze

I dalje slab interes Srba za ljetovanje u Hrvatskoj

Iako je kriza u Srbiji izazvala pad potrošnje, turističke agencije povrdile su da se Srbi ne odriču putovanja u ljetnoj sezoni.

U agencijama tvrde da je velik broj građana već uplatio neki aranžman, i pored činjenice da cijene dostižu tri srpske prosječne plaće. Hrvatsku međutim još uvijek zaobilaze, sve manje zbog prošlosti, sve više zato što im je skupo. Srpski građani najviše putuju u Grčku, Tursku i Egipat, no prema pisanju srpskih medija ne idu loše ni aranžmani za Mallorcu te za eksluzivnije destinacije kao što su Singapur, Bali, Tajland i Kuba.Puno klijenata te agencije odlučilo se za odmor u Grčkoj za 495 eura, što uključuje prijevoz avionom i 11 noćenja, no visok je interes i za aranžmane na Skiathosu u kojem 10 noćenja u deluxe sobama, uz all inclusive uslugu košta 1.870 eura. Čest izbor je i hotel “Grand Bali” za 749 eura 11 noći, uključujući i avioprijevoz.

“Od udaljenih destinacija odabire se tura Singapur – Bali, koja od srpnja do rujna košta 1.199 eura za 12 dana. Prodaja aranžmana dobro ide i u agenciji “Argus”, i to prije svega za Grčku, Tursku i Egipat, nešto manje za Španjolsku i Bugarsku.Last minute aranžmani za Grčku s polaskom iz Srbije kreću se već od oko 150 eura po osobi za osam dana odmora, ili najviše 400 eura za deset dana polupansiona, s prijevozom, dok djeca ništa ne plaćaju. Za usporedbu, povoljniji sedmodnevni aranžmani s polupansionom za Poreč po osobi u hotelu s tri zvjezdice teško se mogu naći ispod 500 eura, i to bez prijevoza. Agencije zbog toga često nude hrvatske hotele s manje zvjezdica. Agencije u srpskim medijima Hrvatsku kao destinaciju ni ne spominju, a situaciju ne izvlače ni individualni gosti, kad se pogleda statistika. Lani se u Hrvatskoj odmaralo tek 90 tisuća srpskih građana, što je tek par postotaka više nego u 2012. godini.

*
Čemu dva članka o siromašnim turistima koji neće doći ?
A da napišete nešto o Koreancima kojih je 250 % više nego lani ?

Mnogo ljudi radi u turizmu, stoga razmišljaju i o Srbima i njihovim navikama.

New Report

Close