Španjolci kupili slovensku tvornicu ruleta Gold Club

Autor: Poslovni.hr , 26. prosinac 2016. u 22:01
Španjolska i Južna Amerika glavna su tržišta Gold Cluba, Foto: PD

Proizvođač uređaja za igre na sreću iz Sežane dobio novog vlasnika.

Slovenski Gold Club, proizvođač suvremenih uređaja za igre na sreću ima novog vlasnika, to je Win Systems Solutions iz Barcelone. ​​Prodaju je listu Finance potvrdio David Kobal, vlasnik 67 posto kopmanije iz Sežane. Njegovu je imovinu časopis Manager procijenio na 26,3 milijuna eura, što ga je dovelo na 51. mjesto na popisu najbogatijih Slovenaca, dok je vlasnik preostalog dijela Gold Cluba Loris Požar.
Španjolski Win Systems Solutions bavi se razvojem operativnih sustava za kockarnice i djeluje uglavnom na tržištima Latinske Amerike. U financiranje akvizicije u Sloveniji pomogao im je londonski fond Metric Capital Partners, a Gold Club će i dalje nastaviti poslovati pod istim imenom.

Cijena akvizicije nije objavljena, a Španjolci su obećali da će svi zaposleni zadržati svoja radna mjesta u Gold Clubu. Njih je krajem 2015. godine bilo 116, od čega u proizvodnji 95, dok su preostali bili zaposleni saolonu za igre na sreću Gold Club Casino. Za kupovinu kompanije bilo je više zainteresiranih, među kojima vlasnik mreže PokerStars.

 

4milijuna eura

bila je neto dobit Gold Cluba prošle godine

Gold Club, osnovan 1998. godine, proizvodi i razvija elektroničke uređaje za igre na sreću u kockarnicama. Danas je slovenski proizvođač sa svojim elektronikom opremljenim ruletima i automatima za igre na sreću prisutan u više od stotinu zemalja na svim kontinentima. Godine 2008. godini tvrtka je proširila svoju djelatnost usluge bojanja u prahu, a 2009. ušla je u vlasništvo Casina Bled. Prema pisanju slovenski medija vlasnici Casina Bled na odobrili su dokapitalizaciju vrijednu 1,5 milijuna eura od strane strateškog partnera Gold Cluba. Godinu dana kasnije tvrtka se preselila u svoje poslovne i proizvodne pogone, čija je gradnja započela 2008.

Neprekidan rad na inovacijama 2014. godine urodio je ugovorom sa slovenskom mrežom kockarnica Hit za koju jeGold Club razvio novi proizvod, suvremeni sustav Duma, koji je u jednoj igri, zajedno s nagradnim fondom povezuje više automata.
Prošla je godine bila rekordna za Gold Club, premašila je plan poslovanja za sedam posto. Prihodi od prodaje porasli su za 14 posto, dok je neto dobit više nego udvostručena i bila je veća od četiri milijuna eura. Glavna tržišta slovenske kompanije bila su u Španjolskoj, Kolumbiji i drugim zemljama Južne Amerike, Nizozemskoj, Meksiku i Africi.

Najveći izazov Gold Cluba u 2015. godini bila je intenzivna konkurencija na svim svjetskim tržištima, kažu u kompaniji iz Sežane, objašnjavajući da su upravljanje tržištem i suvremeni marketinških pristup ključni čombenici uspješnog poslovanja.

Prema plan poslovanja za ovu godinu, očekuje se neto prihod od prodaje od 23 milijuna eura, uglavnom od povećane prodaje rulet multiplayera, kvalitetnije prodaje i selektivnog povećanja prodajnih cijena.
U 2016. godini očekivali su povećanje prodaje igračih video automata, u čiji razvoj je posljednjih godina dosta uloženo. Prema planovima za 2016. neto dobit kompanije treba iznositi gotovo pet milijuna eura. 

Komentirajte prvi

New Report

Close