Soros: 18 milijardi dolara Otvorenom društvu

Autor: Saša Paparella , 18. listopad 2017. u 21:59
George Soros ne prestaje donirati novac

Zaklada Otvoreno društvo radi na globalnoj razini kako bi “izgradila tolerantne demokracije”.

Ulagač George Soros prenio je oko 18 milijardi dolara, najveći dio svojeg procijenjenog bogatstva, na vlastitu Zakladu otvoreno društvo, koje je tako postalo druga po veličini filantropska grupa za dodjelu financijskih potpora u SAD-u.

Iako Zaklada već kontorlira milijarde dolara, 87-godišnji Soros posljednjih godina povećava tempo transfera novca svog hedge fonda Soros Fund Management LLC,izvijestili su Wall Street Journal i New York Times.

Zaklada Otvoreno društvo radi na globalnoj razini kako bi “izgradila tolerantne demokracije”. Prema podatcima s njihove web stranice, od 1979. su podijelili gotovo 14 milijardi dolara.

George Soros, koji je rođen u Mađarskoj, stekao je 1992. ogromnu dobit u zahvaljujući precijenjenoj britanskoj funti., glasno podržava liberalne vrijednosti i dao je ogroman doprinos skupini Super PAC grupi koja je podupirala predsjedničku kandidaturu Hillary Clinton na američkim predsjedničkim izborima prošle godine.

Soros je početkom ove godine angažirao Dawna Fitzpatricka, bivšeg managera zaduženog za upravljanje imovinom u UBS Group AG, koji je postao zadužen za upracvljanje Soros Fund Managementom u New Yorku, koji također barata novcem zaklade Otvoreno društvo.

Među američkim grupama za dodjelu bespovratnih sredstava, sada je samo Zaklada Bill & Melinda Gates veća od Otvorenog društva – ta zaklada raspolaže sa oko 40 milijardi, dok Otvorena družtvo ima na raspolaganju 23 milijarde dolara.      

Komentirajte prvi

New Report

Close