Smrću čudotvorca FCA ‘vozi’ u novu strategiju

Autor: Poslovni dnevnik , 25. srpanj 2018. u 21:59
Umro je jučer od komplikacija nakon operacije/REUTERS

Spasio je od sloma italoameričku kompaniju.

Bivši izvršni direktor Fiata Chryslera Sergio Marchionne preminuo je u srijedu od posljedica komplikacija nakon nedavne operacije.

Marchionneu se zdravstveno stanje ozbiljno pogoršalo nakon, kako su to bili pojasnili u kompaniji, operacije ramena u bolnici u Zürichu u Švicarskoj.

Prošlog vikenda su izvijestili da je zamijenjen na mjestu izvršnog direktora nakon što mu se stanje pogoršalo."Nažalost, dogodilo se ono čega smo se pribojavali. Napustio nas je Sergio Marchionne, čovjek i prijatelj", napisao je u priopćenju John Elkann, predsjednik Fiata Chryslera (FCA) i potomak obitelji Agnelli, većinskog dioničara.  Marchionne je spasio od stečaja tvrtke Fiat i Chrylser nakon što je 2004. preuzeo kormilo u talijanskom proizvođaču automobila i 11 puta uvećao vrijednost Fiata tijekom posljednjih 14 godina putem mudrog ugovaranja poslova.

S dužnosti izvršnog direktora u FCA trebao je odstupiti u travnju iduće godine. U subotu je FCA imenovao čelnika odjela Jeep Mikea Manleya na mjesto izvršnog direktora u tom sedmom najvećem proizvođaču automobila u svijetu. U FCA ističu da će Britanac provesti novu strategiju koju je u lipnju izradio Marchionne. Manley će raditi na osiguranju "snažne i neovisne" budućnosti grupe, poručili su iz kompanije.

Komentirajte prvi

New Report

Close