Smiruje se stanje u Sarajevu, mirnije i u Tuzli

Autor: Poslovni.hr/Hina , 07. veljača 2014. u 19:27
Reuters

Stanje u Sarajevu i Tuzli u petak navečer se smirilo nakon nasilnih prosvjeda koji su trajali cijelo poslije podne pri čemu je načinjena velika materijalna šteta.

Stanje u Sarajevu i Tuzli u petak navečer se smirilo nakon nasilnih prosvjeda koji su trajali cijelo poslije podne pri čemu je načinjena velika materijalna šteta a zapaljeno je nekoliko zgrada uključujući sjedište Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Interventna policija Federacije BiH angažirana je nešto prije 18 sati kako bi pomogla u razbijanju nasilnih prosvjeda u središtu Sarajeva te omogućila gasiteljima prilaz zapaljenim zgradama državnog predsjedništva i vlade Sarajevske županije.

Zapovjednik profesionalne vatrogasne postrojbe Sarajeva Nusret Smajlović potvrdio je kako su gasitelji požare u ovim zgradama stavili pod nadzor no to je učinjeno s velikim zakašnjenjem pa je na reprezentativnim objetima građenim u razdoblju Austro-ugarske monarhije načinjena milijunska šteta.

Posebno je oštećena zgrada županijske vlade koju je vatra zahvatila sve do krovišta.

Glasnogovornik ministarstva unutarnjih poslova Sarajevske županije Irfan Nefić izjavio je kako je u napadima nasilnih prosvjednika ozlijeđeno 60 policajaca.

"Njih trojica zadobili su teške ozljede i zadržani su u bolnici", kazao je Nefić.

Potvrdio je i kako su tijekom poslijeponedvnih sati zabilježene brojne pljačke u središtu Sarajeva i provale u prodavnice a policija je uspjela spriječiti upad pljačkaša u trgovinski centar BBI u samom središtu grada.

Prosvjednici su se u večernjim satima počeli razilaziti u Tuzli nakon što su ranije tijekom dana nasilne skupine zapalile zgradu vlade Tuzlanske županije a požar su podmetnuli i u zgradu općine koja je djelomice izgorjela.

Županijski premijer Senad Čaušević podnio je ostavku a ostavku je najavila i kompletna vlada Zeničko-dobojske županije čije je sjedište u Zenici također ozbiljno oštećeno tijekom nasilnih prosvjeda.

U Mostaru gdje su prosvjedi eskalirali tijekom popodneva nasilnici su zapalili zgradu gradske uprave, vijećnice te sjedište HDZ-a BiH.

Izgreda je bilo i u Bihaću gdje su nasilni prosvjednici kamenjem gađali zgradu županijske vlade.

Komentari (5)
Pogledajte sve

sramota.. jedno je prosvjedovanje da se iskaze nezadovoljstvo prema trenutnoj vladi bilo to nasilni ili ne nasilni prosvjedi ali paljenjedrzavnih institucija i arhiva je obicni vandalizam bez razloga.. u ukrajini se ljudi bore protiv vlade,vojske i policije i nisu zapaljeni auti ili unistene zgrade i odvija se dijalog izmedu oporbe i vlade al ovde na nasem predivnom balkanu je glavno sto vise razbit i divljat.. sramota.. ako se ovo bude desavalo u hrvatskoj ja idem skupa sa policijom tuc ove zatucane vandale

ulica
revolucija
evolucija

Ajmo Bosno!


Bosna ponosna (tko sve i na koji način sudjeluje u vrlo složenim odnosima …)

http://goto.blog.hr/2014/02/1631738792/ustase-bosanci.html

hrpa gluposti

U Tuzli i SA prosvjedi Su bili socijalni bunt no u Mostaru je to bilo nacionalna netrpeljivost. Ciljano su paljene zgrade vezane uz Hrvate ..sjedište županije,sjedište glavne hrvatske stranke. Gledao sam snimke na Al Jazeere tu palež moglo je sprjecit doslovno deset policajaca no policija je sastrane čekala da sve spale. Mislim da je ovo što se desilo u Mostaru čavao u lijes odnosima Muslimana i Hrvata a i samoj BiH!

New Report

Close