Slovenska Vlada ima čak 258 radnih tijela

Autor: Poslovni.hr/Hina , 23. studeni 2014. u 13:02
Miro Cerar

Članstvo u njima se plaća iako se neka vrlo rijetko sastaju, piše slovenski Dnevnik.

Slovenska vlada ima čak 258 različitih radnih tijela od savjeta, preko vijeća, do međuresorskih skupina, podatak je sa službenog portala slovenske e-uprave koji je prenio ljubljanski dnevni list "Dnevnik". Tu su na primjer i međuresorska skupina za provedbu jezikoslovne politike, koordinacijska grupa za pripremu nacionalnih izvedbenih planova, komisije za strane investicije i za socijalni dijalog, ali i povjerenstvo za praćenje češko-slovenskog sporazuma o vojnim grobištima.

Riječ je o tijelima formiranim prema različitim zakonima, podzakonskim aktima, uredbama i međunarodnim ugovorima, a članstvo u njima se plaća iako se neka vrlo rijetko sastaju.

Zato bi bilo dobro da vlada premijera Mire Cerara koja je proklamirala transparentno djelovanje, etičnost i debirokratizaciju državnog aparata dekretom ukine sva radna tijela koja se tri mjeseca nisu sastala, navodi list, uz ocjenu da fascinantan broj vladinih radnih tijela zapravo dokaz kako je teško racionalizirati državnu upravu i potvrda da Slovenija još uvijek nema pametnu strategiju upravljanja državnim aparatom

Komentirajte prvi

New Report

Close