Slovenija: policija istražuje poslovanje Hotela Bernardin

Autor: Poslovni.hr/Hina , 20. listopad 2014. u 12:07
Thinkstock

Slovenska policija već nekoliko mjeseci vodi istragu o spornim poslovnim operacijama hotelske grupacije “Hoteli Bernardin” u Portorožu.

Slovenska policija već nekoliko mjeseci vodi istragu o spornim poslovnim operacijama hotelske grupacije "Hoteli Bernardin" u Portorožu, a istodobno se odvija i revizija poslovanja te tvrtke, piše u ponedjeljak ljubljanski dnevni list "Dnevnik".

Navodno je do istrage i revizije došlo na poticaj malih dioničara koji su doveli u pitanje poslovne operacije uprave s vodećim slovenskim financijskim holdinzima koji su se nakon izbijanja financijske krize došli u teškoće i stečajeve, što je djelovalo i na poslovanje hotelske grupacije Bernardin hoteli.

Zbog financijskih teškoća i visokih kreditnih obveza Hoteli Bernardin prodaju četiri svoja hotela u Portorožu, na javni natječaj javila su se tri zainteresirana investitora, a pregovori se vode s dvojicom. Prema navodima slovenskih medija, prodaja hotela trebala bi se završiti do idućeg ljeta.

Slovenski mediji nedavno su pisali da je u najužoj konkurenciji za kupnju četiri hotela u Portorožu i opatijska hotelska tvrtka Liburnia Riviera Hoteli, koja je navodno dala najpovoljniju ponudu.

Komentirajte prvi

New Report

Close