Slovenija od cestarina do srpnja uprihodila 158 milijuna eura

Autor: Poslovni.hr/Hina , 28. kolovoz 2015. u 13:43
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Slovenija je u prvih 6 mjeseci ove godine od cestarina uprihodila 158,4 milijuna eura, od čega 65,6 milijuna prodajom vinjeta za osobne automobile.

Slovenija je u prvih 6 mjeseci ove godine od cestarina uprihodila 158,4 milijuna eura, od čega 65,6 milijuna prodajom vinjeta za osobne automobile, a ostalo naplatom cestarina za teretna vozila, objavila je tvrtka DARS koja upravlja sa 612 kilometara državnih autocesta i brzih cesta.

Čista dobit tvrtke smanjila se za tri posto prema istom razdoblju lani i iznosila je 28,9 milijuna eura. Prodaja vinjeta za osobna vozila povećala se za 6 posto, na više od 155.000, ali je smanjen prihod od cestarina za teretna vozila zbog većeg udjela u prometu vozila koja zadovoljavaju više ekološke standarde pa plaćaju manju cestarinu.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Lako je Sloveniji kad proda vinjetu za vožnju po autocesti od postojne do granice s Austrijom za 15 eura koju naivni automobilisti kupe misleći da će doći brže kući u Austriju s ljetovanja na Jadranu. Kad li ono nastupe zastoji na “autocesti” radi popravaka. Kud baš radovi usred sezone bi rekli oni malo manje normalni, da o naomalnima ne govorimo?!Tako na kraju umjesto vožnje po lokalnim cestama, koja bi u normalnim okolnostima bila puno duža ispade vremenski potpuno ista s tim što ste plačali cestarinu potpuno nepotrebno, jer nikakve koristi od nje niste imali,osim bijesa zbog nepotrebnog čekanja u nepreglednoj koloni vozila.Ali svaka priča ima sretan ili tužan završetak, tako će jednog dana za Sloveniju i njoj slične biti nesumljivo završetak,-tužan!

New Report

Close