Slovenija: Domaće banke stranim fondovima prodale 11 posto Petrola

Autor: Poslovni.hr/Hina , 31. listopad 2014. u 11:39
Foto: Petrol.si

Slovenski vlasnici, većinom domaće banke, prodali su 11 posto dionica ljubljanskog Petrola.

Slovenski vlasnici, većinom domaće banke, prodali su 11 posto dionica ljubljanskog Petrola, po godišnjem prometu i prihodu najveće slovenske kompanije, objavili su u petak slovenski mediji koji se pozivaju na neslužbene izvore.

Udjele koje su u Petrolu imali Nova Ljubljanska banka (NLB), Gorenjska banka (GB) i koparski Istrabenz, ukupno 11 posto Petrolovih dionica, kupili su financijski fondovi iz inozemstva, navodi ljubljansko "Delo" koje se poziva na neslužbene izvore.

Nova Ljubljanska banka (NLB) i službeno je potvrdila kako je prodala polovicu svojih dionica Petrola te zadržala još 3 posto u vlasničkoj strukturi te kompanije.

Za 3 posto dionica Petrola NLB je dobila oko 17 milijuna eura, odnosno 284,20 eura po dionici, što je nešto manje od kotacije dionice na Ljubljanskoj burzi.

"NLB ne vidi svoju ulogu u upravljanju vlasničkim udjelima u poduzećima te smanjuje svoj vlasnički udio, što je i u skladu s prihvaćenim obvezama prema Europskoj komisiji", navela je u priopćenju za javnost Nova Ljubljanska banka (NLB).

Komentirajte prvi

New Report

Close