Slovenija: Cerar želi direktora Termi Olimia za novog ministra gospodarstva

Autor: Poslovni.hr/Hina , 27. studeni 2014. u 14:40
Miro Cerar; Photo: Wolfgang Kumm/dpa/DPA/PIXSELL

Ministarstvo gospodarstva u međuvremenu je privremeno vodio ministar financija Dušan Mramor.

 Novi slovenski ministar gospodarstva trebao bi postati Zdravko Počivalšek, dugogodišnji direktor turističke tvrtke Terme Olimia iz Podčetrka, koja upravlja i Tuheljskim toplicama, prema prijedlogu što ga je u četvrtak premijer Miro Cerar uputio slovenskom parlamentu.

Nakon što je premijer službeno uputio prijedlog parlamentu, Počivalšek bi se trebao idućeg tjedna predstaviti pred parlamentarnim odborom za gospodarstvo, nakon čega će o njemu kao ministru glasovati zastupnici.

Počivalšek je po profesiji diplomirani agronom, 2005. bio je proglašen i za najboljeg slovenskog menadžera, a nije član nijedne političke stranke. Cerar je rekao da se za Počivalšeka odlučio zbog njegovih menadžerskih i organizacijskih sposobnosti.

Mjesto ministra gospodarstva bilo je prazno skoro dva mjeseca, nakon što je prethodni ministar Jožef Petrovič odstupio zbog afere u kojoj mu se pripisivalo da je kao direktor jednog poduzeća prije više godina oštetio državu jer je potpisao kartelni dogovor o monopolnim cijenama uredskog pribora, što je on sam negirao ali je, kako je obrazložio, dao ostavku kako ne bi smetao radu vlade.

Njegov nesuđeni nasljednik, kandidat Gojko Koprivec, u zadnji trenutak je od kandidature odustao zbog bolesti.

Ministarstvo gospodarstva u međuvremenu je privremeno vodio ministar financija Dušan Mramor.

Komentirajte prvi

New Report

Close