Slovačka za pristupne pregovore Srbije i EU

Autor: Poslovni.hr/Hina , 04. lipanj 2013. u 19:51
Photo: EPA/MIKHAIL KLIMENTYEV

Lajčak je, kako izvješćuje Radiotelevizija Srbije (RTS), istakanuo da je Srbija u posljednje vrijeme povukla “mnogo hrabrih i odgovornih poteza”

Slovačka podupire otvaranje pristupnih pregovora Srbije s Europskom unijom, poručio je u utorak u Beogradu šef slovačke diplomacije Miroslav Lajčak nakon razgovora s najvišim srbijanskim državnim dužnosnicima.

"Slovačka podupire ideju da se Srbiji krajem lipnja, bez ikakvih daljnjih uvjeta, dodijeli datum početka pristupnih pregovora s Europskom unijom", rekao je slovački ministar vanjskih poslova, koji je u Beogradu, u odvojenim susretima, razgovarao s predsjednikom i premijerom Srbije Tomislavom Nikolićem i Ivicom Dačićem te srbijanskim kolegom Ivanom Mrkićem.

Lajčak je, kako izvješćuje Radiotelevizija Srbije (RTS), istakanuo da je Srbija u posljednje vrijeme povukla "mnogo hrabrih i odgovornih poteza" u cilju rješavanja problema Kosova "i uspostavljanja trajne stabilnosti u ovom dijelu Europe".

"Uvjeren sam da ne postoji nijedna zemlja u EU koja bi tvrdila da postoje bilo kakvi problemi za otvaranje pregovora sa Srbijom", rekao je Lajčak u razgovoru sa srbijanskim predsjednikom, istaknuvši da se sad od Srbije očekuje primjena dosad postignutih sporazuma".

Lajčak je pozvao Nikolića da sudjeluje u radu summita šefova država i vlada središnje i istočne Europe idućeg tjedna u Bratislavi i napomenuo da će na tom skupu biti nazočni i predstavnici Kosova, ali da neće biti istaknuta kosovska zastava, niti natpis „Kosovo", već će samo biti imena i prezimena nazočnih dužnosnika, navodi RTS.

Srbijanski šef države je prihvatio poziv.

Komentirajte prvi

New Report

Close