Sliku od 170 milijuna dolara platio karticom, sad leti besplatno

Autor: Poslovni.hr , 25. studeni 2015. u 12:33
Foto: Reuters

S obzirom da je riječ o povećem iznosu, iz kartičarske kompanije nisu mogli potvrditi da li će njegova želja biti ispunjena.

Kineski milijarder i očigledno ljubitelj umjetnina a pogotovo umjetničkih slika, svoju posljednju akviziciju, sliku Amedea Modigliania 'Ležeći akt', koju je na aukciji kupio za nemalih 170 milijuna dolara, želio je platiti svojom American Express karticom.

S obzirom da je riječ o povećem iznosu, iz kartičarske kompanije nisu mogli potvrditi da li će njegova želja biti ispunjena, ali su rekli da je moguće staviti takvu količinu novaca na raspolaganje, kada je riječ o njihovim velikim i stalnim klijentima.

Sa spomenutom kreditnom karticom skupljaju se i nagradni bodovi, tako da su novinari izračunali da ovaj kineski bogataš ima dovoljno bodova da do kraja života može potpuno besplatno putovati avionom i to najskupljim aranžmanima.

Također, mediji prenose kako zbog ove transakcije američka kompanija može zadovoljno trljati ruke, što se baš i ne može reći za aukcijsku kuću koja je prodala sliku jer je provizija na ovaj iznos – ogromna.

Komentirajte prvi

New Report

Close