Slavni Depardieu nahvalio crnogorska vina, ali ne i nekretnine

Autor: Milan Šćekić /VLM , 08. siječanj 2013. u 22:38
Foto: EPA/BORIS PEJOVIC

Slavni francuski glumac Gérard Depardieu koji je snimio preko 200 filmova iznenada je jučer popodne doputovao u Crnu Goru.

Slavni francuski glumac Gérard Depardieu koji je snimio preko 200 filmova i koji je krajem prošle godine ušao u žižu svjetske javnosti nakon sukoba s francuskim predsjednikom nezadovoljan njegovom odlukom o uvođenju poreza od 75 posto za one građane koji zarađuju preko milijun eura, iznenada je jučer popodne doputovao u Crnu Goru.

Depardieu je najprije posjetio staru crnogorsku prijestolnicu Cetinje i njene povijesne znamenitosti, potom je obišao najluksuzniji crnogorski hotel Splendid u Budvi, a večeras se susreo s premijerom Crne Gore Milom Đukanovićem i novinarima.

Nezadovoljan odlukom o uvođenju visokog poreza Depardieu se najprije preselio u Belgiju, a krajem prošloga tjedna uzeo je rusku putovnicu koju mu je uručio predsjednik Rusije Vladimir Putin osobno. Ranije se spekuliralo da bi Depardieu mogao uzeti crnogorsko državljanstvo. Na večerašnjoj konferenciji za novinare održanoj u državnoj rezidencijalnoj vili Gorica u Podgorici slavni glumac nije isključio mogućnost da će, pored francuskog i ruskog, uzeti i crnogorsko državljanstvo – ako mu to bude ponuđeno. "Ja sam prije svega Francuz, uz to sam i građanin svijeta koji je dobio rusku putovnicu, ali rado ću prihvatiti i crnogorsku", rekao je Depardieu nakon susreta s Milom Đukanovićem.

Na pitanje koji je pravi razlog njegove iznenadne posjete Crnoj Gori Depardieu je rekao da je tu došao da bi se susreo s filmskim  producentima u vezi snimanja filma o bivšem direktoru Međunarodnog monetarnog fonda Dominiqueu Strauss-Kahnu koji je neslavno završio na toj funkciji zbog optužbi da je silovao sobaricu u jednom američkom hotelu. Depardieu je također prihvatio ponudu da bude  crnogorski ambasador kulture.

Crnogorski mediji su u posljednje vrijeme spekulirali o navodnoj izjavi Depardiea da je zainteresiran za kupovinu nekretnina na crnogorskoj obali. Međutim slavni glumac koji se u Francuskoj bavi i biznisom i ima lanac restorana i prodavaonice s japanskom hranom, kao i više vinograda u kojima proizvodi visokokvalitetna vina, ovoga puta pred novinarima se nije izjasnio o sličnim poslovnim ambicijama u Crnoj Gori. Samo je pohvalio proizvode koje je kušao prilikom današnjeg boravka na Cetinju, u Budvi i u Podgorici. posebno ističući crnogorsko bijelo vino Krstač.

Na pitanje zašto je izbjegao pojaviti se danas pred sudom u Parizu zbog optužbe da je prošle godine vozio skuter u pijanom stanju  i time se izložio riziku da bi mogao i kazneno odgovarati te dobiti kaznu do dvije godine zatvora, Depardieu je rekao da nije pobjegao od odgovornosti i da će se  uskoro pojaviti pred sudom.

Komentari (3)
Pogledajte sve

Ma Šerjebeđija može i jedino u crvenoj Rijeci i na Rujevici glumiti boga jer je tamo baš kao svoj na svome[emo_plazi]

Prolupao Depardieu potkraj života slično kao i Charlie Sheen, umislili su da su bogovi.

Ovo se zove “rad na imidžu države”.

Mi s druge strane dajemo desetak milijuna kuna godišnje Radi Šerbeđiji da sa svojom obitelji i prijateljima uživa na Brijunima, ima ogroman stan koji mu je grad Rijeka dala kao zaslužnom građaninu. Sve mukte, a veliki glumac koji je zaradio ogromne novce.

Što je on ovoj državi napravio zauzvrat? Koji je zadnji film snimio u RH? Mislim da je to bio film snimljen u Vukovaru 1992. u filmu „Dezerter“, glumeči četnika u četničkom filmu. (Namjerno koristim ovu terminologiju jer kada su Nijemci snimali filmove o svojim vojnicima u 40-ima, iste filmove zovemo nacističkim).

New Report

Close