Skromni rast Siemensovih prihoda

Autor: Poslovni dnevnik , 05. veljača 2020. u 21:59
Izvršni direktor Joe Kaeser/REUTERS

Povećanje od 1 posto naslanja se na stagnaciju dobiti od 1,1 milijardu eura.

Njemački industrijski konglomerat Siemens izvijestio je u srijedu o skromnom rastu prihoda u prvom fiskalnom tromjesečju i smanjenim narudžbama zbog slabašnog okruženja u proizvodnom sektoru.

U posljednja tri prošlogodišnja mjeseca njemačka je kompanija povećala prihode jedan posto, na 20,3 milijarde eura. Neto dobit bila je gotovo na razini istog razdoblja godine ranije i iznosila je oko 1,1 milijardu eura.

Narudžbe su pale dva posto, na 24,8 milijardi eura. U Siemensu istodobno napominju da imaju nerealizirane poslove u vrijednosti 149 milijarde eura, što je, kako kažu, novi maksimum.

Na rezultate je u posljednja tri mjeseca 2019. utjecao i gubitak proizvođača vjetroturbina Siemens Gamesa, povezan s kašnjenjem nekoliko projekata. Početak nove fiskalne godine bio je "prilično prigušen", kazao je izvršni direktor Siemensa Joe Kaeser dioničarima uoči početka skupštine u Münchenu.

Skup će vjerojatno biti njegov posljednji na poziciji čelnika kompanije budući da mu ugovor istječe krajem godine. Nagađa se da će ga vjerojatno naslijediti zamjenik Roland Busch.

Kaeser je na skupštini dioničara odgovorio na kritike zelenih aktivista i nekih dioničara zbog narudžbe željezničke opreme za kontroverzni rudarski projekt u Australiji, vrijedne 18 milijuna eura. Aktivisti su u to vrijeme prosvjedovali pred Siemensovom zgradom.

Komentirajte prvi

New Report

Close