Skijaški centri puni, cijene još ne padaju

Autor: Poslovni dnevnik , 20. veljača 2018. u 21:59
Najskuplji je zimski odmor na Kopaoniku

U svim skijalištima u Srbiji nema slobodnih soba.

Ni kraj drugog dijela školskog odmora u Srbiji, od 1. do 9. veljače, kojeg roditelji uglavnom koriste za odmor na planini, nije utjecao na snižavanje cijena zimovanja, a većina kapaciteta u srpskim ski-centrima je popunjena.

Mjesta nema ni u hotelskom, niti u privatnom smještaju na gotovo svim planinama, piše Blic. Najskuplja je najveća i najpoznatija planina – Kopaonik.

Noćenje na Kopaoniku, u samom centru, u apartmanu za cijelu obitelj u prosjeku stoji 85 eura, dok se polupansion u dvokrevetnoj sobi kreće oko 60 eura po osobi. Divčibare imaju dosta privatnih vila, ali je sve rasprodano, a hotelski smeštaj je također popunjen. Cijene prenoćišta su od deset eura za noć, a apartmani stoje 30 do 40 eura. Na Zlatiboru vlada ozračje slično novogodišnjem, kada se tradicionalno rasprodaju svi turistički kapaciteti.

Na Torniku je snijega bilo dovoljno i u prosincu i siječnju, ima ga i sada, pa su skoro sva raspoloživa mjesta popunjena skijašima. Na Staroj planini u hotelima Stara planina i Babin zub nema slobodnih soba.

Noćenje s doručkom u jeftinijem smještaju stoji 18 eura, polupansion 24, a puni pansion od 30 do 70 eura u luksuznijem smještaju. Nešto je povoljniji boravak u privatnim kućama. Slično je i na Tari, gdje je hotelski smještaj s punim pansionom 2950 dinara. 

Komentirajte prvi

New Report

Close