Siemens srpskim dobavljačima nudi poslove vrijedne 150 milijuna eura

Autor: Poslovni dnevnik , 10. travanj 2016. u 21:59
Siemens u Srbiji zapošljava 1947 radnika

Na prvi poziv 2013. godine prijavilo se 156 tvrtki, ali su tražene uvjete zadovoljile 22.

Udo Eichlinger, glavni direktor kompanije Siemens u Srbiji, predstavio je na konferenciji "Siemens – dan dobavljača" projekt "Postani dobavljač Siemensa", ističući da je zadovoljan radnom snagom u Srbiji, kao i odnosom srpske vlade.

Prema njegovim riječima, taj projekat pokreće se ponovno kako bi se potaknuo rast domaćih kompanija koje bi ušle u mrežu dobavljača. Eichlinger je dodao da se na poziv kompanije za uključivanje u mreže dobavljača, upućen 2013. godine, prijavilo 156 tvrtki iz Srbije, ali da su tražene uvjete zadovoljile samo 22. Siemens u Srbiji zapošljava 1947 radnika, a proširenjem mreže dobavljača značajno bi povećao broj radnih mesta.

 

23milijuna

eura iznosio je prihod Simensa u Subotici 2015.

Eichlinger je naveo da je prihod tvornice Siemens u Subotici prošle godine iznosio 23 milijuna eura, te da će ove godine biti 43 milijuna eura, a već 2017, na temelju ugovorenih poslova, čak 300 milijuna eura. Procijenjeni potencijal za dobavljače, kako je rekao, veći je od 150 milijuna eura. Od dobavljača Siemens očekuje strateško partnerstvo na duže razdoblje, zadovoljavanje tražene kvalitete prouzvoda, održivi lanac opskrbe, te razvoj u skladu sa standardima Siemensa.

Dobavljačima Siemens, kako je objasnio Eichlinger, nudi da postanu tehnološki lider u regiji i da uđu na međunardno tržište. Željko Sertić, srpski ministar gospodarstva, rekao je da je za male tvrtke u Srbiji značajno što im Siemens otvara mogućnost za dugoročnu suradnju i naglasio da je to jedan od načina da mala i srednja poduzeća nađu svoj put i potaknu poslovanje. Marko Čadež, predsjednik PKS-a, uvjeren je da će više od 50 kompanija koje sudjeluju na danu dobavljača Siemensa započeti razgovore o partnerstvu. Najveći je broj tvrtki koje mogu ući u dobavljački lanac iz metaloprerađivačkog sektora. 

Komentirajte prvi

New Report

Close