Sheraton u Novom Sadu namijenjen poslovnim ljudima

Autor: Poslovni dnevnik , 27. kolovoz 2017. u 22:00
Novi Sad je prvi grad u Srbiji koji će dobiti hotel Sheraton/FOTOLIA

Osim luksuznog hotela u glavnom gradu Vojvodine, MK Group planira širenje hotelskog biznisa u Crnoj Gori i Hrvatskoj.

Miodrag Kostić, predsjednik MK Groupa, u svojoj novoj zgradi na Bulevaru Europe u Novom Sadu otvorit će prvi hotel Sheraton u Srbiji.

Na službenim interenet stranicama Sheratona objavljeno je da će hotel u Novom Sadu biti otvoren već u studenome. Zgradu na novosadskom Bulevaru Europe gradila je Aleksandar gradnja, u vlasništvu Vojislava Gajića, a u planu je bilo otvaranje hotela Holiday Inn. Međutim, Miodrag Kostić je objekt kupio krajem prošle godine i vrlo brzo se s lancem poznatih luksuznih hotela dogovorio o suradnji, piše Blic. "Nakon uspješne saradnje s lancem hotela Kempinski, kompanija MK Group je uspostavila suradnju i s poznatim brendom hotela Sheraton, koji je sada dio Marriott Internationala. Otvaranje se očekuje sredinom studenoga i tim potezom nastavlja se naš strateški cilj da budemo vodeća hotelska kompanija u području turizma u regiji. Osim ovog hotela, u planu je širenje hotelskog biznisa u Crnoj Gori i Hrvatskoj", priopćili su iz MK Groupa.

 

124 sobe

imat će Sheraton u Novom Sadu

Kupovine hotela u Crnoj Gori
Tako će Novi Sad postati prvi grad u Srbiji u koji dolazi Sheraton, lanac hotela koji se po zaradi i luksuzu na prvom mestu u svijetu izmjenjuje s lancem hotela Hilton. Sheraton ima više od 435 hotela diljem svijeta, u više od 70 država. Najpoznatiji je Sheraton Hotel & Towers na 7. aveniji u New Yorku, a jedan od najluksuznijih je Sheraton Grand Hotel u Dubaiju. Prema navodima portala TripAdvisor, Sheraton Dubrovnik Riviera je prošle godine uvršten među jedan posto najboljih svjetskih hotela. S druge strane, Kostićev MK Group potvrđuje planove za širenje poslovanja u turizmu. Pod okriljem grupe trenutno posluju Grand Hotel & Spa i Angella Hotel & Residence – Konaci Sunčani vrhovi na poznatom srpskom skijalištu Kopaonik.

Nakon kupovine jednog od najluksuznijih hotela u Portorožu, Kempinski Palacea, kako pišu srpski mediji, Kostić planira i širenje poslovanja u Crnoj Gori. Hoteli koji bi uskoro trebali biti u njegovom vlasništvu su Slovenska plaža, Mogren i Aleksandar u Budvi, te Palace i Castellastva u Petrovcu, u što će Kostić uložiti oko 100 milijuna eura.  U najvećoj crnogorskoj turističkoj kompaniji – Budvanska rivijera država sada ima 58,7% dionica, slijedi Stratex Group, čiji je vlasnik američki državljanin Emilfarb, koji je i jedan od vlasnika dijela turističko-stambenog naselja na rtu Zavala kod Budve. Emilfarbov partner je upravo Miodrag Kostić.  U travnju prošle godine MK Group i Stratex objavili su partnerstvo čiji je cilj "realizacija zajedničkih investicija" u crnogorsku hotelsku grupu Budvanska rivijera i druge turističke projekte u Crnoj Gori.

Stratex i MK Group nastupaju kao jednaki partneri u HG Budvanska rivijera. Stratex grupa je međunarodna grupa kompanija u sektoru nekretnina i ugostiteljstva.  U Crnoj Gori, gdje je uložila više od 140 milijuna eura, posluje od 2006. godine, a u toj zemlji je ujedno i najveći američki investitor. "Slovenska plaža, luksuzno šetalište i nova plaža po najvišim standardima, te preuređena marina, činili bi, zajedno s novim kongresnim centrom uz hotele, destinaciju koja bi živjela svih 365 dana u godini, a Budva bi privlačila bogate goste", objasnio je Kostić svoje planove u crnogorskom ljetovalištu.  

Inače, zgrada Sheratona u Novom Sadu od 8500 četvornih metara počela se graditi prije šest godina i u nju je uloženo 11 milijuna eura. Po prvobitnom planu, odgovarat će zahtjevima za međunarodnu kategorizaciju 4 plus zvjezdica i prije svega će biti namijenjen poslovnim ljudima. Osim vrhunskog smještaja, na raspolaganju će biti i wellness zona sa zatvorenim bazenom, konferencijski centar s više multifunkcionalnih dvorana, restoran internacionalne kuhinje i drugi dodatni sadržaji. Kada je riječ o smještajnim kapacitetima, u ponudi će biti 124 prostrane sobe, uključujući i dvije sobe za osobe s posebnim potrebama, kao i specijalni executive club, odnosno kat s posebno opremljenim sobama i apartmanima.

 

435 hotela

diljem svijeta pripada lancu Sheraton

Veliki regionalni događaji
Novi Sad, grad koji podunavski turisti stalno ističu kao najpoželjniju destinaciju i grad koji ima velike regionalne događaje poput Exita i Poljoprivrednog sajma, do renoviranja hotela Park nije imao suvremeni hotelski smještaj, odnosno najmanje 100 kreveta sa pet zvjedica. Renoviranjem Parka, izgradnjom nekoliko novih hotela poput Centra, a sada i dolaskom Sheratona, stanje je daleko bolje. 

Bogati vlasnici srpskih hotela

Kopaonik, Zlatibor, Beograd
Najveći srpski poduzetnici često su i vlasnici hotela u zemlji i inozemstvu. Tako Miroljub Aleksić, vlasnik Alco Groupa, ima hotel Izvor u Aranđelovcu, hotel Tornik na Zlatiboru, hotel Sloboda u Šapcu, Master u Novom Sadu, kao i Park u Vrnjačkoj Banji. Miroslav Mišković (Delta Holding) vlasnik je hotela Crown Plaza, Park i Holiday Inn u Beogradu, kao i InterContinentala u središtu Ljubljane. Predrag Ranković Peconi (Invej Group) ima hotel Kasina i vile Ivana Rubin na Kopaoniku. Đorđe Momirović (Mona) vlasnik je hotela Argo u Beogradu i Mona na Zlatiboru. Balša Butorović vlasnik je hotela Park i Leopold I u Novom Sadu, dok je Dušimir Zabunović vlasnik hotela Mr. President, Queen's Astoria i broda hotela Victoria crusiana u glavnom gradu Srbije.  

Komentirajte prvi

New Report

Close