Sertić obećava novi model, zasada siguran samo redizajn Fiata 500L

Autor: Poslovni dnevnik , 14. travanj 2016. u 13:15
Tvornica u Kragujevcu može proizvesti čak 300.000 automobila godišnje

Predizborne igre u Srbiji nisu zaobišle ni posustalu tvornicu automobila u Kragujevcu.

Srpski ministar gospodarstva Željko Sertić izjavio je da je s predstavnicima kompanije Fiat razgovarao o mogućnosti proizvodnje novog modela automobila u Kragujevcu, ali se iz tvornice još nitko nije oglasio. I predstavnici zaposlenika šute, iako već duže od godinu dana traže od vlade i premijera Aleksandra Vučića da o tome otvori pregovore s upravom Fiat Chryslera, kako bi se popunili kapaciteti tvornice, projektirane za 300.000 vozila godišnje, te bio povećan broj zaposlenih u FCA Srbija i dobavljačkim tvrtkama.

Stručnjacima je, međutim, Sertićeva izjava o pregovorima s Fiatom sporna jer je izrečena u Kragujevcu uoči državnih i lokalnih izbora, piše Danas. Usto, nije pojasnio s kim u Fiatu razgovara o novom modelu, a ako je riječ o upravi FCA Srbija tada najvjerojatnije gubi vrijeme, jer je pravi sugovornik na vrhu cijele korporacije, a ne u Kragujevcu, objašnjava Danas. Sertić je u Kragujevcu ipak oobjavio da se nešto novo događa u kompaniji FCA Srbija. Riječ je o redizajnu postojećeg modela koji se proizvodi u tom gradu, Fiata 500L.

Djelimična promjena izgleda kragujevačkog "velikog fiće", ne bi bila izuzetan događaj, jer tome pribjegavaju sve svjetske kompanije kada neki model počne zaostajati za konkurentima na svjetskim tržištima. U stručnoj javnosti smatra se da je upravo sada vrijeme za redizajn, ili restyling Fiata 500L, a da u dogledno vrijeme nakon tog posla treba doći i informacija o novom modelu. To, ipak, ne znači da premijer Vučić ne bi trebao pokušati u pregovorima s menadžmentom Fiata "pogurati" proizvodnju barem još jednog modela, zaključuje Danas. 

Komentirajte prvi

New Report

Close