Seat mnogo očekuje od 5G mreža

Autor: Poslovni dnevnik , 26. veljača 2019. u 21:59
Seat Minimo/REUTERS

Proizvođači auta bit će veliki korisnici nove generacije telekomunikacija.

Proizvođači automobila bit će veliki korisnici nove generacije telekomunikacijskih mreža, što će pridonijeti opravdavanju ulaganja u 5G, no morat će biti inovativniji jer će razvoj te tehnologije naglo uznapredovati, smatra poslovodstvo Seata. 

Izvršni direktor Volkswagenovog Seata Luca de Meo izjavio je da su aplikacije trenutno "prilično ograničene", prije nego što je u Barceloni na Svjetskom mobilnom sajmu predstavio Minimo, prvi europski konceptualni automobil povezan 5G-om.

Ipak, rekao je kako bi povezivanje automobila s mobilnim telefonom putnika, vanjskom infrastrukturom ili trgovcima moglo dovesti do milijardi mogućih transakcija.

"Osobno mislim da će automobilska industrija odigrati veliku ulogu u opravdavanju ulaganja (u 5G) i bit ćemo jedan od velikih kupaca, no moramo biti kreativni.

Moramo eksperimentirati i pogledati funkcionalnosti i nadamo se da će tržište reći – u redu, želim kupiti ovakav automobil jer može spriječiti nesreću ili vidjeti iza ugla, ja to cijenim i spreman sam platiti za to", rekao je De Meo.

Rekao je da automobil može potencijalno proizvesti onoliko podataka koliko i 3000 pametnih telefona, tako da bi trebao biti "stup" takozvanog "interneta stvari", kojim su svakodnevni objekti povezani čipovima koji mogu međusobno komunicirati.

Komentirajte prvi

New Report

Close