Schulz pozvao Ciprasa da prestane kritizirati Merkel

Autor: Poslovni.hr/Hina , 01. veljača 2015. u 15:43
Foto: RAINER JENSEN/DPA/PIXSELL

“Inzistirao sam na tomu da ublaži retoriku. To ga ništa ne stoji. “

Predsjednik Europskog parlamenta Martih Schulz ponovno je u nedjelju pozvao novog grčkog premijera Aleksisa Ciprasa da prestane kritizirati njemačku kancelarku Angelu Merkel i njezinu vladu, objasnivši da je protunjemačka retorika "kratkovidna" i da ne pridonosi napretku.

Schulz je za nedjeljno izdanje njemačkoga lista Die Welt izjavio da je to već rekao na sastanku s Aleksisom Ciprasom prošli tjedan.

"Inzistirao sam na tomu da ublaži retoriku. To ga ništa ne stoji. Ciprasu je sugerirano da prestane napadati Angelu Merkel", rekao je, dodavši da će na kraju upravo njemačka vlada, među ostalima, biti ta koja će mu pomoći.

Njemačka je nakon grčkih izbora održanih prošle nedjelje, koji su na vlast doveli čelnika Sirize istaknula da od Grčke očekuje da cijeni njemački angažman na pomoći u ekonomskim i fiskalnim reformama.

Usto je Njemačka podnijela najveći dio tereta kada je o grčkome dugu riječ. Angela Merkel u subotu je isključila "novo brisanje" duga, koje bi želio Aleksis Cipras.

Martin Schulz, prvi europski dužnosnik kojega je u Ateni u četvrtak primio novi grčki premijer izjavio je da Nijemci nisu jedini skeptici kada je posrijedi aktualni razvoj situacije u Grčkoj, već da je u nedoumici cijeli EU.

Komentirajte prvi

New Report

Close