Sastanak Merkel, Hollandea i Barrosa s europskim industrijalcima

Autor: Poslovni.hr/Hina , 14. ožujak 2013. u 15:56
Angela Merkel (Epa)

Teme će biti zapošljavanje, obrazovanje, energetika i inovacije.

Njemačka kancelarka Angela Merkel, francuski predsjednik Francois Hollande i predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso trebali bi se u ponedjeljak u Berlinu sastati s vodećim europskim industrijalcima, objavila je njemačka vlada. "Sastat će se na večeri u zgradi njemačke vlade s predstavnicima 'okruglog stola europskih industrijalaca', organizacije koja okuplja čelnike najvećih europskih multinacionalnih kompanija", rekao je u srijedu glasnogovornik njemačke vlade Steffen Seibert.

Po njegovim riječima, na sastanku će se razgovarati o tome kako poboljšati europsku konkurentnost. Teme će biti zapošljavanje, obrazovanje, energetika i inovacije. "Merkel se već sastala s predstavnicima tog okruglog stola. To će biti prvi put da se s njima sastaje zajedno s Hollandeom i Barrosom", rekao je, istaknuvši da pitanja koja brinu velike kompanije često moraju biti rješavana na europskoj razini a ne samo nacionaloj.

Prije sastanka, Merkel, Hollande i Barroso te čelnik švedskog Ericssona Leif Johansson održat će konferenciju za novinare. Okrugli stol okuplja 50-ak čelnika najvećih europskih multinacionalnih kompanija, koje zajedno zapošljavaju više od 6,5 milijuna ljudi i ostvaruju prihod veći od bilijun eura.

Komentirajte prvi

New Report

Close