Sarajevo Tower kasni osam mjeseci zbog tužbe susjeda

Autor: Poslovni dnevnik , 15. prosinac 2015. u 21:59
Zgradu zajednički grade BiH i kuvajtska kompanija

Odgoda projekta vrijednog 400 mil. kuna oštetila državu.

Sarajevo Projekt izgradnje stambeno-poslovnog objekta Sarajevo Tower predstavljen je 7. travnja ove godine, kada je početak gradnje najavljen za kraj travnja, ali iako je prosinac radovi još uvijek nisu počeli. Razlog je spor investitora sa susjedima na lokaciji, tvrtkom Rama Glas, javlja portal Klix.ba.

Sarajevo Tower je zajednička investicija od 100 milijuna KM (oko 400 mil. kuna) tvrtke iz BiH ANS Drive i kuvajtske kompanije Smart Invest. Vlasnik Rama Glasa Nahid Hasanbegović u postupku pravosnažnosti urbanističke dozvole podnio je tužbu Kantonalnom sudu u Sarajevu protiv rješenja o izdavanju urbanističke suglasnosti.

"Imamo osiguran novac za objekt. Međutim, Kantonalni sud je ocijenio da je Ministarstvo prostornog uređenja Kantona Sarajevo počinilo proceduralne propuste te se mora izdati nova urbanistička suglasnost, i to je u postupku", rekao je direktor kompanije ANS Drive Asmir Dževlan. Kašnjenjem početka izgradnje država je oštećena za 27 milijuna KM prihoda kroz poreze i rente koji su trebali biti ostvareni realizacijom projekta. 

Komentirajte prvi

New Report

Close