Sarah Palin Obami: Lažeš!

Autor: Poslovni.hr/Hina , 17. ožujak 2013. u 10:28
Sarah Palin (Epa)

Njezina izjava izazvala je dugotrajni pljesak publike u kojoj su bili republikanski zastupnici i konzervativni aktivisti.

Sarah Palin, kandidatkinja republikanaca za potpredsjednicu SAD-a na izborima 2008., nazvala je američkog predsjednika Baracka Obamu lašcem i pozvala svoju stranku da brani konzervativne vrijednosti, u subotu na skupu republikanskih aktivista koji su senatora Randa Paula ocijenili najpogodnijim kandidatom republikanaca za predsjedničke izbore 2016.

"Barack Obama obećao je najtransparentniju vladu ikad. Barack Obama, lažeš!", rekla je bivša guvernerica Aljaske na skupu konzervativaca blizu Washingtona.Njezina izjava izazvala je dugotrajni pljesak publike u kojoj su bili republikanski zastupnici i konzervativni aktivisti. Palin se obrušila na Obamin plan kontrole oružja, uključujući i sigurnosne provjere kupaca. "Više provjera? Trebali bi početi s vama, gospodine predsjedniče", rekla je Palin. Pozvala je republikance da se drže konzervativnih načela i izvuku pouku iz Obamine izborne pobjede nad republikanskim protukandidatom Mittom Romneyem.

"Nismo ovdje da promijenimo kaput ili retoriku naše stranke. Nismo ovdje da bi napustili naša načela. To je igra koju nikada nećemo dobiti. Ovdje smo da bi obnovili Ameriku", zaključila je Sarah Palin. Konzervativni aktivisti izabrali su senatora Randa Paula kao preferencijalnog predsjedničkog kandidata za izbore 2016., u ipak ranom i razmjerno nepouzdanom pokazatelju raspoloženja republikanske izborne baze. Senator iz Kentuckya, čiji se otac i kongresnik Ron Paul tri puta natjecao za predsjednika SAD-a, dobio je 25 posto glasova ispred senatora iz Floride Marca Rubia za kojeg je bilo 23 posto republikanskih aktivista.

Rick Santorum, predsjednički kandidat 2012., na trećem je mjestu, a guverner New Yerseya Chris Christie četvrtom. Sudionici trodnevne konferencije mlađi su od prosječnih republikanskih birača i izbor Paula izraz je volje liberalnog krila stranke. Više od polovice od 2.930 sudionika skupa bili su u dobi između 18 i 25 godina.

Komentirajte prvi

New Report

Close