SAD poslao vojsku na granicu Sirije i Jordana

Autor: Agencija VLM , 10. listopad 2012. u 17:31
Epa

SAD želi pojačati svoju vojnu prisutnost u slučaju da se građanski rat u Siriji prelije izvan granica.

Američki ministar obrane Leon Panetta potvrdio je da je SAD poslao svoju vojsku na jordansko-sirijsku granicu, prenosi RT. SAD želi pojačati svoju vojnu prisutnost u slučaju da se građanski rat u Siriji, koji traje već oko godinu i pol, prelije izvan granica te zemlje.

– Tamo imamo skupinu vojnika koji pomažu u uspostavljanju stožera i jačanju veze između SAD-a i Jordana kako bismo mogli reagirati na moguće posljedice onoga što se događa u Siriji – rekao je Panetta tijekom današnje konferencije ministara obrana članica NATO-a u Bruxellesu.

Dodao je da SAD i Jordan zajedno prate situaciju s kemijskim i biološkim oružjem te kako SAD Jordanu pomaže u zbrinjavanju sirijskih izbjeglica.

Međutim, navode da SAD pomaže Jordanu ranije su, prije Panettine potvrde, kao neistinite odbacili jordanski časnici, čije je izjave prenijela državna novinska agencija Petra. SAD je inače u svibnju ove godine u Jordanu održao vojnu vježbu u kojoj je sudjelovalo 12 tisuća vojnika iz više zemalja, a dužnosnik američkog ministarstva obrane rekao je da su upravo neki od njih sada poslani na granicu sa Sirijom.

Komentirajte prvi

New Report

Close