S polica u Sloveniji se povlači sir s nedeklariranim alergenim lizocimom

Autor: Poslovni.hr/Hina , 17. svibanj 2019. u 15:55
Foto: Getty Images

Ljubljanske mlekarne objavile su u petak da povlače s polica više vrsta svojih sireva zbog prisutnosti alergena, što nije bilo naznačeno na ambalaži proizvoda.

Obavještavamo potrošače u Sloveniji da provodimo povlačenje s tržišta sira Jošt 45 % 370g, s rokom trajanja 23. 6. 2019, pakiran u foliju po 370 grama, objavio je najveći slovenski proizvođač mlijeka i mliječnih prerađevina.

U poduzeću navode da je inspekcijskim pregledom u spomenutom siru otkrivena prisutnost konzervansa lizocim koji na deklaraciji nije bio naveden pa su potrošači pozvani da ga vrate u trgovine i ne konzumiraju.

Riječ je o konzervansu proizvedenom od bjelančevine iz jaja, alergenu koji može izazvati alergijske reakcije i poremećaje kod alergijski osjetljivih osoba, dok za druge konzumente, kako se navodi, nije opasan.

Preventivno su, osim toga, zbog iste sumnje Ljubljanske mlekarne iz prometa povukle i nekoliko drugih pakiranja popularnog sira Jošt različitih težina te ribani sir za pizzu u pakiranju od  5 kilograma.

Komentirajte prvi

New Report

Close