Ruski milijarder kupio tri hotela u Rogaškoj Slatini

Autor: Poslovni dnevnik , 21. siječanj 2015. u 11:01
Grand Hotel Rogaška, Hotel Strossmayer i Hotel Styria u veljači prelaze u rusko vlasništvo

Već imaju Jadranku, zanimaju ih Kupari, a u Sloveniju je upravo uložio SLKI Sergeja Katsijeva.

Društvo SLKI u vlasništvu ruskih ulagača kupilo je u Sloveniji Grand Hotel Rogaška, Hotel Strossmayer i Hotel Styria, koji će u veljači prijeći u njihovo vlasništvo, javlja slovenski Dnevnik.

Hotele im je prodala HETA Asset Resolution u vlasništvu austrijske države, budući da je bila dio Hypo Alpe Adtia banke koja je zbog dugova morala biti nacionalizirana. Roman Šipec, direktor SLKI-ja koji ima sjedište u Rogaškoj Slatini, izjavio je tom prilikom da su sretni što su preuzeli hotelske komplekse. "Nastojat ćemo poboljšati ponudu i kvalitetu usluge čime želimo u Rogašku Slatinu vratiti nove goste. Jedan od najvažnijih zadataka briga je za zaposlene jer smo svjesni toga da kvaliteta usluga u turizmu ovisi o ljudima", izjavio je Šipec. Iz SLKI-ja su također objavili da će svi objekti pri prijenosu vlasništva sljedeći mjesec normalno poslovati i da promjena vlasništva neće utjecati na goste i status zaposlenih.

Vrijednost posla još nije poznata jer su obje strane objavile kako je posrijedi poslovna tajna. Društvo SLKI u vlasnitšvu je ruskog miliajrdera Sergeja Katsijeva koji na Forbesovoj listi s procijenjenim bogatstvom od 1,3 milijardi dolara zauzima 1290. mjesto. Obogatio se na duhanskom biznisu još 90-ih nakon pada Sovjetskog Saveza preuzvši tvornicu duhana. Prije devet godina udružio se s Igorom Kesajevim, pa je nastao Megapolis, najveći prodavač duhanskih proizvoda u Rusiji. Ruski ulagači kupuju sve više turističkih nekretnina u Sloveniji i Hrvatskoj. Ruski kapital već je ušao u turistički kompleks Jadranka na Malom Lošinju, dok je ruska tvrtka Titan građenje zainteresirana za kupnju bivšeg vojnog odmarališta Kupare. 

Komentirajte prvi

New Report

Close