Ruski investitori se nakon Crne Gore odlučili okrenuti Republici Srpskoj

Autor: Poslovni dnevnik , 22. srpanj 2015. u 21:59
Dom Mladost na čijem mjestu će se graditi novi hotel

Na Jahorini će se graditi hotel od 20.000 kvadrata vrijedan 50 milijuna KM.

Zaključivanjem ugovora o zamjeni nekretnina između Vlade Republike Srpske i općine Pale omogućeno je ruskim ulagačima proširivanje ranije kupljene parcele na Jahorini i gradnja hotela od 20.000 metara kvadratnih, vrijednog 50 milijuna KM.

Ruski investitori ranije su kupili dio zemljišta i nekadašnji Dom Mladost, a sklapanjem ovog ugovora omogućeno im je proširenje građevinsku parcele i gradnja hotel, javlja Srna. Ističući kako je zamjenom građevinskog zemljišta riješen dugogodišnji problem u obostranu korist, načelnik općine Pale Miodrag Kovačević rekao je kako je gradnja hotela najveća investicija na ovom području od završetka rata iza koje stoji konzorcij ruskih  tvrtki. Ukazao da su efekti gradnje hotela na Jahorini višestruki za Pale, jer će biti angažirana građevinska operativa, a nakon njegove izgradnje biti zaposleno 150 lokalnih radnika.

"Ovo je izuzetno pozitivan potez u vrijeme kada se mnogo općina u RS-u suočava sa krizom i bori za puko preživljavanje. Samo od prodaje zemljišta u općtinski budžet će se sliti više od 3,5 milijuna KM, koje ćemo usmjeriti na realizaciju drugih infrastrukturnih projekata", istakao je Kovačević. Direktor Turističke organizacije Istočno Sarajevo Branka Spasojević ističe da potpisani ugovori za Jahorinu i turističku ponudu znači mnogo jer se otvara mogućnost gradnje novih hotela.

Komentirajte prvi

New Report

Close