Ruski hotel u Baru pred ulazom u lanac Kempinski

Autor: Poslovni dnevnik , 27. siječanj 2014. u 22:01
Kempinski u Hrvatskoj ima hotel u Savudriji/Hajrudin Merda-Nović/24sata

Projekt kompanije Soho Hotels and Resort na temeljima bivšeg hotela Inex Zlatna obala već u prvoj fazi izgradnje zainteresirao Kempinski.

Na mjestu hotela Inex Zlatna obala u crnogorskom Sutomoru trebao bi biti izgrađen hotel koji će biti dio poznatog lanca Kempinski, pišu podgoričke Vijesti.

Naime, na području Sutomora je u tijeku investicija vrijedna 50 milijuna eura koja općini Bar treba donijeti prvi hotel s pet zvjezdica. Projekt kompanije Soho Hotels And Resort na temeljima bivšeg hotela Inex Zlatna obala već u prvoj fazi izgradnje privukao je pažnju Kempinski grupe, najstarijeg europskog lanca hotela s pet zvjezdica koji vodi 80 luksuznih hotela u 30 zemalja diljem svijeta, navode Vijesti. Iz Crne Gore je, naime, u subotu nakon dvodnevnih pregovora s predstavncima kompanije Soho Hotels, otputovala delegacija Kempinski grupe, na čelu s potpredsjednikom Rupertom Simonerom.

"Kempinski grupa je iskazala veliko zanimanje za naš projekt, značajke našeg budućeg hotela ispunjavaju visoke zahtjeve i standarde Kempinskog", rekao je Rade Vujačić, izvršni direktor rusko-crnogorske kompanije Soho Hotels. Riječ je o tvrtki koju je 2013. osnovao ruski poduzetnik Aleksandar Grigorijev, koji je prošlog ljeta na ponovljenom natječaju za 11,8 milijuna eura kupio Inex Zlatnu obalu. Gradnja hotela, kako je najavio Vujačić prošlog tjedna na svečanosti u Baru, treba početi u svibnju, kako bi prve goste hotel primio u srpnju 2015.

U regiji Kempinski grupa već ima hotele u Mađarskoj u Budimpešti, u Bugarskoj u Banskom i Sofiji te u Savudriji u Hrvatskoj. Također, vlasnici beogradskog hotela Jugoslavija već imaju potpisan ugovor o otvaranju hotela Kempinski u Beogradu, piše B92. Hotel bi se nalazio u sklopu novog stambeno-poslovnog kompleksa koji bi na Zemunskom keju, prema posljednjim najavama, trebao niknuti do kraja 2019. godine. 

Komentirajte prvi

New Report

Close