Ruska agencija za zaštitu potrošača traži zabranu nekih McDonald’s proizvoda

Autor: Poslovni.hr/Hina , 25. srpanj 2014. u 13:31
Foto: Žarko Bašić / Pixsell

Na popisu spornih proizvoda u tužbi proizvodi su Royal Ccheeseburger, Filet-o-Fish, Cheeseburger i Chicken Burger, no ne i Big Mac.

Ruska agencija za zaštitu potrošača podigla je tužbu na sudu u Moskvi kojom traži zabranu konzumacije nekih McDonald'sovih hamburgera, te milk shakeova i sladoleda, izjavila je danas glasnogovornica suda.

Regionalna podružnica Agencije za zaštitu potrošača Rospotrebnadzor zatražila je od suda da proizvodnju i prodaju nekih proizvoda tog svjetskog lanca brze prehrane proglasi ilegalnom zbog "neprimjerenih fizikalno-kemijskih parametara".

Na popisu spornih proizvoda u tužbi proizvodi su Royal Ccheeseburger, Filet-o-Fish, Cheeseburger i Chicken Burger, no ne i Big Mac.

McDonald's je priopćio da nije dobio nikakvu pritužbu od agencije za zaštitu potrošača, te da nema informacije o tužbi. Dodao je da je njihova hrana proizvedena u skladu s metodama odobrenim od strane ruskih vlasti.

Tužba je podnesena tri mjeseca nakon što je taj lanac brze hrane odlučio zatvoriti svoje restorane na Krimu, ukrajinskoj regiji koju je Rusija aneksirala u ožujku, izazvavši američke i europske sankcije. Tada su neki ruski političari pozvali na zatvaranje svih McDonald's restorana u Rusiji.

Sud će održati pripremno ročište 13. kolovoza, dok bi ključna rasprava mogla biti zakazana za rujan, rekla je glasnogovornica suda.

McDonald's je prvi restoran otvorio u Moskvi 1990., a sada ima oko 400 restorana u Rusiji. To tržište kompaniji je među sedam glavnih izvan SAD-a i Kanade, prema godišnjem izvješću iz 2013.

Inače, ovoga tjedna izbio je skandal povezan sa zdravstvenom ispravnošću hrane u Kini, koji je zahvatio čitav niz vodećih svjetskih lanaca restorana brze hrane, uključujući McDonald's, KFC i Burger King, kao i poznati lanac kafića Starbucks.

Komentirajte prvi

New Report

Close