Rusija pregovara s ulagačima iz Abu Dhabija o projektu međunarodnog aerodroma na Kubi

Autor: Poslovni.hr/Hina , 25. veljača 2015. u 14:34
Foto: Christiane Eisler/DPA/PIXSEL

Rusija traži podršku ulagača iz Abu Dhabija za projekt velike međunarodne zračne luke na Kubi koja bi funkcionirala kao vrata u Latinsku Ameriku, izvijestili su mediji u srijedu.

Rusija traži podršku ulagača iz Abu Dhabija za projekt velike međunarodne zračne luke na Kubi koja bi funkcionirala kao vrata u Latinsku Ameriku, izvijestili su mediji u srijedu.

O tom su projektu ovog tjedna razgovarali predstavnici ruske vlade i Abu Dhabijevog državnog stabilizacijskog fonda Mubadale, izvijestio je list The National sa sjedištem u Abu Dhabiju, citirajući ruskog ministra industrije Denisa Manturova.

Prigodom posjeta Abu Dhabiju radi sudjelovanja ruskog izaslanstva na sajmu vojne opreme ministar Manturov izjavio je da će Rusija investirati najmanje 200 milijuna dolara u projekt zračne luke na Kubi.

"Intenzivno sudjelujemo u tim pregovorima. Kuba razvija svojevrsno transportno čvorište iz smjera morske luke i željezničku liniju prema aerodromu", kazao je Manturov, koji predvodi izaslanstvo ruskih proizvođača oružja na sajmu vojne opreme Idex.

Po njegovim riječima, Kuba ima samo jedan međunarodni aerodrom i planira pretvoriti jednu od nekadašnjih vojnih baza u veliku zračnu luku koja bi bila svojevrsno čvorište na putu za Latinsku Ameriku.

Glasnogovornik fonda Mubadala izjavio je za The National kako s ruskim partnerima redovito razmatraju niz različitih prilika za ulaganja.

Po pisanju toga lista, Rusija pokušava ojačati svoje veze s trgovinskim partnerima na Bliskom istoku, u Aziji i Latinskoj Americi u kontekstu međunarodnih sankcija povezanih s oružanim sukobima u Ukrajini.

Na sastanku međuvladinih povjerenstava Rusije i Ujedinjenih Arapskih Emirata u listopadu prošle godine u Moskvi ministar Manturov najavio je da Moskva namjerava do 2015. zaključiti potrebne procedure za otvaranje trgovinskog predstavništva u Abu Dhabiju, podsjeća ruska novinska agencija Tass.

Komentirajte prvi

New Report

Close