Rusi žele rekonstruirati Beograd-Bar

Autor: Poslovni dnevnik , 24. srpanj 2019. u 21:59
Ugovara se posao vrijedan 230 milijuna eura/Ivica Galović/PIXSELL

Vlakom 200 km na sat.

Ruska željeznica zainteresirana je za rekonstrukciju pruge Beograd-Bar i u tijeku je prikupljanje dokumentacije za taj projekt, izjavio je predstavnik ogranka RŽD international u Srbiji Mansurbek Sultanov.

"Za barsku prugu već imamo završenu dionicu do Valjeva, ali to nije najkritičniji deo, već je to onaj prema Zlatiboru i dalje do granice s Crnom Gorom", rekao je Sultanov. Ruske željeznice već rekonstruiraju najteže dijelove brze pruge Beograd-Budimpešta, i to od Stare Pazove do Novog Sada, u dužini od 44 kilometra.

Prema njegovim riječima, polovica dionice na pruzi od Stare Pazove do Novog Sada već je rekonstruirana, a u tijeku su radovi na vijaduktu i tunelu kroz Frušku Goru.

"Što se tiče tunela kroz Frušku Goru, imamo dvije cijevi u ukupnoj dužini od 2,2 kilometara", precizirao je Sultanov.

Dodao je i da se čeka velika eksproprijacija koja treba biti završena do kraja kolovoza, nakon čega kreće naredna faza radova u dužini od 10 kilometara – od Srijemskih Karlovaca do Petrovaradina. RTS navodi da će Srbija imati najbržu prugu u ovom dijelu regije kojom će se od Beograda do Budimpešte ići 200 kilometara na sat, a ugovor potpisan s ruskim željeznicama vrijedan je 230 milijuna eura. 

Komentirajte prvi

New Report

Close