Rusi zakupili obalu u Tivtu za 58.000 €

Autor: Poslovni.hr , 17. lipanj 2019. u 22:00
Obala Pine polazište je brojnih izletničkih brodova, Foto: PD

Gradsko komunalno poduzeće na natječaju za zakup pristaništa na pet godina 
nije se moglo natjecati s privatnom tvrtkom koja u Crnoj Gori ima dva turistička broda.

Općina Tivat izgubila je pravo korištenja vlastite gradske obale i pristaništa, jer je na natječaju Morskog Dobra za davanje u zakup obale Pine u Tivtu za sljedećih pet godina pobijedila privatna tvrtka koja ima turističke brodove “Knez Lipovac” i “Knez Lipovac 2”. Tvrtka koja upravlja tim brodovima, a iza koje, prema neslužbenim informacijama, stoji ruski kapital, dobila je zakup Pina jer je ponudila najviše, 58.000 eura, pišu Vijesti.

Komunalno poduzeće iz Tivta, koje je bilo zakupac Pina u protekle tri godine, nudilo je zakupninu od 57.000 eura, ali se nije mogla nadmetati s ponudom privatne tvrtke.

Morsko Dobro je na natječaju raspisanom 27. svibnja ponudilo gradsku obalu Pine, čvrsto izgrađeno pristanište s dužinom operativne obale za pristajanje od 120 metara i ukupnom površinom kopna od 240 kvadrata. Namjena tog prostora u Programu objekata obalne infrastrukture za razdoblje 2019-2023. godine je “pristajanje plovnih objekata”, a početna cijena zakupa iznosila je 2880 eura. Pine je inače polazna točka brojnih turističko-izletničkih brodova, kako iz Tivta, tako i iz Risna, Kotora, Herceg Novog i Budve, koji kreću na krstarenja 
zaljevom Boke Kotorske.

Komentirajte prvi

New Report

Close