Rusi moderniziraju 46 km pruge

Autor: Poslovni dnevnik , 22. rujan 2015. u 21:59
Na obnovljenim prugama vozi se 120 kilometara na sat

Rekonstrukcija tri dionice Koridora 10 u Srbiji stoji 26,4 mil. dolara.

Željeznice Srbije i kompanija Ruskih željeznica RŽD International potpisali su jučer ugovor o rekonstrukciji i modernizaciji tri dionice Koridora 10 na jugu Srbije ukupne dužine 46 kilometara, a radovi bi trebali početi u prvom tromjesečju sljedeće godine.

Riječ je o dionicama Vinarci-Đorđevo (15 km), Vranjska Banja-Ristovac (17,7 km) i Bujanovac-Bukarevac (13,7 km). Potpisivanju ugovora u Željeznicama Srbije bili su nazočni Zorana Mihajlović, potpredsednica srpske vlade i ministarica građevinarstva, prometa i infrastrukture i Oleg Belozjorov, novi predsjednik Ruskih željeznica. Oni su prije toga otvorili rekonstruiranu dionicu od Rume do Golubinaca, dugu 18 kilometara. Zorana Mihajlović je izjavila da će Srbija ove godine modernizirati 130 kilometara pruge, kao i da će u sljedeće tri godine biti modernizirano ukupno 500 kilometara pruge.

"Nastavljamo modernizaciju srpskih željeznica, prije tjedan dana smo otvorili rekonstruiranu prugu Sopot-Kosmajski Kolačevac, gdje je brzina povećana sa 30 na 120 km/h, a danas smo otvorili prugu Ruma-Golubinci, gde je brzina također povećana na 120 km/h", rekla je Mihajlović. Ugovor o modernizaciji tri dionice željezničke pruge na jugu Srbije vrijedan je 26,4 milijuna dolara, a radovi će biti financirani ruskim kreditom koji je namijenjen Željeznicama Srbije, ukupne vrijednosti 800 milijuna dolara. 

Komentirajte prvi

New Report

Close