RTB Bor traži konzultanta za privatizaciju

Autor: Poslovni.hr , 18. siječanj 2017. u 22:00
Strateški investitor trebat će unaprijediti poslovanje u metalurškoj kompaniji iz Bora, Foto: PD

Srpski premijer Aleksandar Vučić ranije je izjavljivao kako će zamoliti predsjednika Kine za suradnju kineskih investitora s rudarskim kombinatom u Boru.

Rudarsko topionički bazen Bor (RTB Bor) objavio je oglas kojim traži konzultanta za privlačenje strateškog investitora, kao i za pružanje pravnih usluga.

Konzultantske uslugepodrzumijevaju pripremu i realizaciju privlačenja strateškog investitora zbog unaprjeđenja poslovanja i daljnjeg razvoja rudarstva i metalurgije u RTB-u Bor. To se može ostvariti realizacijom mjera iz tzv. unaprijed pripremljenog programa reorganizacije (UPPR), realizacijom zajedničkog ulaganja RTB Bor grupe kroz javno-privatno partnerstvo, privatizaciju ili osnivanjem novih tvrtki, prodajom dionica ili imovine, dokapitalizacijom RTB Bor grupe i njegovih povezanih tvrtki, ili kombinacijom navedenih načina.

Konsultantske usluge predviđaju pripremu ugovora o povjerljivosti, pripremu relevantne dokumentacije, upoznavanje potencijalnih strateških investitora s RTB Bor grupom i pripremu izvještaja o prijedlogu strukture transakcije za privlačenje investitora u RTB Bor grupu. Kriterij za izbor konzultanta podrazumijeva uspješno realizirane projekte u području rudarstva i metalurgije u tri prethodne godine. U Davosu, na Svjetskom ekonomskom forumu, srpski premijer Aleksandar Vučić razgovarao je s kineskim predjednikom Xijom Jinpingom o RTB-u Bor. Vučić je ranije izjavljivao kako će moliti predsjednika Kine za suradnju kineskih investitora s borskim rudarskim kombinatom.

RTB Bor je u 2016. godini ispunio plan proizvodnje bakra, a ukupna proizvodnja je čak 20% veća nego 2015. godine. Prerađeno je 326.400 tona koncentrata bakra.

Komentirajte prvi

New Report

Close