Rolls-Royce zaradio 5 mlrd. dolara na Delti

Autor: Tomislav Pili , 23. studeni 2014. u 21:59
Reuters

Britanski Rolls-Royce dobio je pet milijardi dolara vrijedan ugovor za isporuku i održavanje mlaznih motora zahvaljujući sklopljenom ugovoru između američke zrakoplovne kompanije Delta i europskog proizvođača Airbusa.

Britanski Rolls-Royce dobio je pet milijardi dolara vrijedan ugovor za isporuku i održavanje mlaznih motora zahvaljujući sklopljenom ugovoru između američke zrakoplovne kompanije Delta i europskog proizvođača Airbusa vrijedan 14 milijardi dolara. Delta se u zamjeni flote već zastarjelih Boeinga 747 i 767 odlučila za europskog proizvođača naručivši 50 širokotrupnih aviona, od čega se polovica odnosi na najnoviji model A 350. Druga polovica narudžbe odnosi se na modernizirani Airbus A 330neo.

Očekuje se da svi zrakoplovi budu isporučeni između 2017. i 2019. godine. Na novi A 350 ugrađuje se Rolls-Royce  Trent XWB motor, dok je na A330neo ugrađen model Trent 7000. Rolls-Royce je jedini dobavljač motora za ta dva modela. Britanska kompanija u petak je objavila kako ugovor – osim isporuke motora – uključuje i dugoročni ugovor o održavanju u sklopu “TotalCare” paketa postprodajne podrške.  Kako sada stvari stoje, to možda neće biti jedini posao europskih kompanija s Deltom. Lani je Delta naručila 40 zrakoplova od Airbusa za gotovo šest milijardi dolara. Inače, američka tvrtka do 2008. je preferirala Boeing, ali se prekretnica dogodila nakon što je 2008. preuzela Northwest Airlines.

Komentirajte prvi

New Report

Close