Za 400 milijuna eura grade orguljaški centar, investicija otvara 200 novih radnih mjesta

Autor: Poslovni dnevnik , 29. siječanj 2019. u 07:24
Koncertna dvorana imat će 2000 sjedećih mjesta / B. Filić/PIXSELL

Općina je prihvatila ideju tvrtke Orguljarstvo Škrabl i mijenja prostorni plan.

Poduzetnik Anton Škrabl iz Orguljarstva Škrabl želi izgraditi europski orguljaški centar u Rogaškoj Slatini u narednih pet godina, vrijedan 400 milijuna eura. Projekt je predstavljen općinskim vijećnicima Rogaške Slatine koji su gradonačelniku Branku Kidriču dali zeleno svjetlo za izmjenu prostornog plana općine.

Turistički i kulturni projekt, navodno jedinstven u svijetu, trebao bi izrasti u industrijskom području na mjestu napuštene stolarije na ulazu u Rogašku Slatinu. Zemljište od 2,2 hektara u vlasništvu je tvrtke Bitermo, a orguljaški centar bi trebao biti izgrađen na oko dvije trećine raspoloživog prostora, piše portal Siol.net.

Otvorit će 200 radnih mjesta

Nakon izmjene općinskog detaljnog prostornog plana Orguljarstvo Škrabl će kupiti zemljište i dobiti građevinsku dozvolu.

Kako je Škrabl rekao općinskim vijećnicima, u centru će biti izgrađena koncertna dvorana sa 2000 sjedećih mjesta, te će osnovati Akademiju za orguljašku glazbu, gdje će biti postavljene jedne od jedan od najvećih orgulja na svijetu. Škrabl planira dobiti sredstva iz europskog fonda za kulturu i socijalna pitanja, te će njegovu ideju financijski podržati i privatni investitori, a prema pisanju Večeri riječ je o strancima. Investicija bi trebala donijeti i do 200 novih radnih mjesta.

Toranj s vidikovcem

“Kao što je Škrabl rekao na sastanku u općini, sredstva su zajamčena”, kaže gradonačelnik Branko Kidrič.

Prema riječima gradonačelnika, on traži investitore za taj prostor najmanje pet godina, čime bi se otvorili novi turistički objekti, hoteli, dvorane i drugi sadržaji. U središtu orguljaškog centra, općina Rogaška Slatina planira izgraditi toranj visok 106 metara s vidikovcem i povezati ga s centrom, što je investicija vrijedna 3,5 milijuna eura.

Komentirajte prvi

New Report

Close