Restoran odlučio gostima naplaćivati čisti zrak

Autor: Poslovni.hr/Hina , 15. prosinac 2015. u 12:08
Foto: Thinkstock

U objašnjenju stoji da udisanje filtriranog zraka u restoranima nije izbor gostiju, zbog čega se ta pogodnost ne smije naplaćivati.

Čisti je zrak u Kini dobio svoju cijenu. Naime, zbog gustog smoga koji je prekrio djelove zemlje, vlasnik restorana u istočnome kineskom gradu Zhangjiagangu nabavio je nekoliko apararta za filtriranje zraka te uz svaki obrok za njegovo udisanje zaračunavao po jedan juan (kunu po osobi).

Gosti restorana za dodatnu su uslugu doznali tek nakon ručka, pošto im je uručen račun na kojemu je pisalo da se udisanje čistog zraka po osobi naplaćuje jedan juan, piše South China Morning Post. Gosti su se žalili mjesnim vlastima koje su vlasnicima restorana odmah naredile da se naplata dodatnog troška ukine jer nije u skladu sa zakonom.

U objašnjenju stoji da udisanje filtriranog zraka u restoranima nije izbor gostiju, zbog čega se ta pogodnost ne smije naplaćivati.

Priča je procurila na društvene mreže, na kojima je većina korisnika komentirala da bi vrlo rado platila juan za olakšano disanje.

Zbog najvećeg onečišćenja zraka u povijesti kineske prijestolnice, u Pekingu je prošli tjedan proglašena 'crvena uzbuna' – najveći stupanj zagađenja.

Komentirajte prvi

New Report

Close