Remontni centar za jahte na čekanju

Autor: Poslovni dnevnik , 30. listopad 2018. u 21:59
U projekt remontnog centra za megajahte uključen i Damen Marko LukuniĆ/PIXSELL

Porto Montenegro ne može početi gradnju prije čišćenja lokacije u Brodogradilištu Bijela.

Iako su prošle četiri godine od kada je formalno započeo proces čišćenja i ekološke dekontaminacije prostora Brodogradilišta Bijela ne nazire se kraj toj aktivnosti, a što je preduvjet da na toj lokaciji kompanija Porto Montengro, koja upravlja istoimenom marinom, počne graditi dugo obećavani remontni centar za mega i superjahte, pišu Vijesti.

To potvrđuje informacija crnogorske vlade o istraživanju preostalog neispitanog kopnenog dijela i akvatorija koncesijskog područja Brodogradilišta Bijela u kojoj piše da osim područja koje je za čišćenje predviđeno po ugovoru s francuskom kompanijom Valgo u Bijeloj postoji još najmanje sedam lokacija onečišćenih raznim vrstama štetnih tvari.

Vlada je na sebe preuzela obvezu čišćenja prostora bivšeg brodogradilišta kako bi Porto Montegro na toj lokaciji počeo graditi veliki remontni centar.

Porto Montengro bi taj projekt razvio u konzorciju s nizozemskom brodograđevnom kompanijom Damen.

Zbog izgradnje remontnog centra vlada je sredinom 2015. uvela stečaj u kompaniju Jadransko brodogradilište Bijela i ugasila tu državnu tvrtku s nekoliko stotina zaposlenih, navode Vijesti. 

Komentirajte prvi

New Report

Close