Radnicima kupovao automobile i plaćao im ljetovanja na Sejšelima, a danas kao političar plaću daje potrebitima

Autor: Poslovni.hr , 02. lipanj 2017. u 12:10
Foto: Youtube / screenshot

Nadimak mu je, znakovito “Brat”, jer je velikog srca i široke ruke za potrebite.

Radomir Novaković Cakan, poduzetnik iz Crne Gore, prije koju godinu osvanuo je u medijskim napisima jer je radnicima kupovao automobile i plaćao ljetovanje na Sejšelima. 

Vlasnik najvećeg lanca sportske opreme u Crnoj Gori danas se bavi i politikom. Predsjednik je, naime, Skupštine crnogorske općine Bar. Sve što zaradi daje u humanitarne svrhe.

Dosad je kao političar zaradio 11 plaća, odnosno oko 13.750 eura, što je sve donirao ljudima ili organizacijama kojima je potrebna pomoć.

Odrekao se i drugih pogodnosti. "Ne želim službeni telefon ni da mi plaćaju troškove reprezentacije. Gdje god putujem, putujem o svom trošku", kazao je Novaković, donosi Blic.

Njegovi zadovoljni radnici i dan danas rado se prisjećaju lijepih anegdota. Tako je Novaković jednog radnika, koji je godinama skupljao novac za kartu u Brazil, odveo na finale Svjetskog nogometnog prvenstva.

Još su poznatije priče kako je 14 radnika poslao na krstarenje na Bahame i Sejšele. Taj potez je učinio, ističe, "jer su radnici to zaslužili".

Komentirajte prvi

New Report

Close