Računovodstveni servis za usluge prima bitcoine

Autor: Poslovni dnevnik , 11. prosinac 2017. u 22:00
Foto: Thinkstock

Zeus zapošljava 25 stručnjaka iz područja računovodstva, poreza, prava i postupaka sa strancima.

Na trendove koje donose blockchain tehnologiju i plaćanje kriptovalutama dobro su odgovorili u slovenskoj računovodstvenoj tvrtki Zeus. piše Dnevnik. Jedna od njihovih konkurentskih prednosti je u tome što tvrtkama koje sudjeluju u području kriptovaluta nude računovodstveno i porezno savjetovanje, kao i računovodstvena i porezna rješenja, a istodobno nude i mogućnost plaćanja usluga u bitcoinima.

Za plaćanje kriptovalutama su se odlučili iako je to još neprihvaćena praksa u računovodstvu.

“Već imamo klijenata koji plaćaju naše usluge bitcoinima. U računovodstvenom programu Pantheon izdamo račun i unesemo ga u jednu od aplikacija koje kupac koristi za plaćanje s Bitcoinom. Zatim se količina bitcoina u novčaniku klijenta smanjuje za iznos naše usluge. ‘Rudari’ će odobriti transakciju u stvarnom vremenu, a bankovni transfer u eurima izvršit će se u roku od najviše tri dana”, kaže direktorica Zeusa Ingrid Drozg. Za suradnju sa Zeusom odlučuju se tvrtke s računom u kriptovalutama koje zbog toga imaju više izazova u računovodstvu.

Zeus zapošljava 25 stručnjaka iz područja računovodstva, poreza, prava i postupaka sa strancima. Prije nekog vremena izabrani su za nacionalnoga šampiona u izboru European Business Awarda. Godišnje ulažu tisuću eura u obrazovanje po zaposleniku.     

Komentirajte prvi

New Report

Close