Qatar Airways uveo liniju za Skoplje i najavio za Sarajevo

Autor: Poslovni dnevnik , 20. srpanj 2017. u 22:00
Foto: Reuters

Katarski avioprijevoznik povezao Dohu s još dvije prijestolnice.

Quatar Airways najavio je kako će nastavlja jačati svoju nazočnost u regiji nakon što je u ponedjeljak pokrenuo letove za makedonsku prijestolnicu Skoplje.

Katarska avionska tvrtka potvrdila je da bi letovi za Sarajevo trebali krenuti u kolovozu, iako karte još uvijek nisu dostupne za kupnju. Govoreći za portal, EX Yu Aviation, glavni komercijalni direktor Qatar Airwaysa, Ehab Amin, rekao je da će ti letovi uskoro početi.

Važnost Balkana

Qatar Airways je ranije priopćio da će 16. kolovoza započeti s radom u glavnom gradu BiH.

“Imamo punu podršku vlade, civilnih avionskih vlasti i vlasti u zračnoj luci. Kao što smo već najavili, neki od naših ljudi kreću u Sarajevo na konačan razgovor i, nadamo se da ćemo u narednim danima potvrditi uvođenje nove linije ovu rutu”, rekao je Ehab Amin.

Komercijalni direktor napominje da Balkan predstavlja važno tržište za tu kompaniju.

Qatar Airways nedavno je povećao promet prema Zagrebu i Beogradu i na obje je rute povećao kapacitete. Kao odgovor na sve veću potražnju, letovi za Zagreb povećani su sa deset puta tjedno na dvaput dnevno.

U početku su planirani letovi samo tokom srpnja, a dodatni promet je sada proširen tokom ljeta.

Pojačano ljeti i zimi

U međuvremenu, linija prema Beogradu bit će ojačana sa dodatna tri leta tjedno, na ukupno sedam letova tjedno, počevši od 1. kolovoza. Dodatno povećanje prometa očekuje se već ove zime. “Smatramo da su Balkanci zapostavljeni i želimo pružiti zemljama na Balkanu proizvod s pet zvjezdica koji zaslužuju.

Zato se pokušavamo što više usredotočiti na takva tržišta s visokim mogućnostima, koja pogoduju objema stranama, odnosno ljudima u tim zemljama i Qatar Airwaysu.

Nastavit ćemo tražiti mogućnosti u ovoj regiji”, istaknuo je Ehab Amin.

Komentirajte prvi

New Report

Close