Putnicima u zrakoplovima najvažniji Wi-Fi

Autor: Hrvoje Šarić , 26. svibanj 2009. u 17:25

Putnici bi u zrakoplovima radije imali pristup internetu nego obrok, pokazalo je istraživanje American Airlinesa.

Anketa provedena na 1.500 frequent flyer putnika (uvjet je bio da imaju više od 20 letova godišnje, preko barem tri zrakoplovne kompanije) pokazala je da čak 47 posto smatra Wi-Fi pristup internetu glavnom pogodnosti puta. Obrok tijekom leta je daleko na drugom mjestu po važnosti: samo 30 posto anketiranih smatra ga glavnom pogodnošću.

Besplatan pristup internetu preko Wi-Fi mreže uobičajen je u međunarodnim zračnim lukama u SAD-u, dok je u Europi rijetkost; najčešće se naplaćuje.




U anketi koju je naručio HP glavna zamjerka zrakoplovnim kompanijama se također odnosi na računala: 67,7% anketiranih zamjera što u sjedištima u zrakoplovima nema električne utičnice gdje bi mogli napuniti baterije svog prijenosnog računala i druge elektroničke opreme; 24% bi upravo to smatralo glavnom pogodnošću tijekom leta. Takvi rezultati ne iznenađuju jer više od 90 posto anketiranih sa sobom na put nosi prijenosno računalo i mobitel.

Prema nedavnom istraživanju InStata, pristup internetu tijekom leta sada se nudi u 25 putničkih zrakoplova ali do kraja godine nudit će se u čak 800.

Komentirajte prvi

New Report

Close