Putin traži pristup stručnjaka mjestu pada MH17

Autor: Poslovni.hr/Hina , 21. srpanj 2014. u 09:18
Reuters

“Sve mora biti učinjeno da se zajamči sigurnost međunarodnih stručnjaka na mjestu tragedije”, rekao je Putin.

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je u ponedjeljak da se nesreća malezijskog zrakoplova u istočnoj Ukrajini ne smije koristiti u političke svrhe i pozvao je separatiste da dopuste međunarodnim stručnjacima pristup mjestu nesreće.

"Sve mora biti učinjeno da se zajamči sigurnost međunarodnih stručnjaka na mjestu tragedije", rekao je Putin u televizijskoj izjavi.

Ponovio je kako vjeruje da se izgred ne bi dogodio da snage ukrajinske vlade nisu prekinule primirje i nastavile vojnu kampanju protiv proruskih separatista koji su se pobunili u istočnoj Ukrajini.

"Međtuim, nitko ne smije – i nitko nema prava – koristiti se tom tragedijom da postigne svoje sebične političke ciljeve. Takvi događaji ne smiju podijeliti ljude, već ih ujediniti", rekao je.

Putin je također ustvrdio da će Rusija učiniti sve što je u njezinoj moći da pomogne rješenju sukoba pregovorima, prenosi AFP.

"Rusija će učiniti se što je u njezinoj moći da sukob iz vojne faze prijeđe u fazu mirnih pregovora i to isključivo diplomatskim putem", rekao je u vidoeporuci iz Kremlja ne navodeći drugih pojedinsoti.

Ukrajinska vlada: pronađeno 251 tijelo na mjestu nesreće

Do nedjelje kasno navečer spasilačke ekipe pronašle su na mjestu pada malezijskog zrakoplova 251 tijelo i 86 dijelova, objavila je u ponedjeljak ukrajinska vlada i dodala da je i drugi vlak s vagonima hladnjačama stigao na ukrcaj, no nije jasno je li i prvi vlak krenuo i je li međunarodnoj istrazi omogućen pristup mjestu nesreće.

 

Komentari (1)
Pogledajte sve

Zanimljiv je Putinov pristup u namjeri da prikrije svoj autoritet prema proruskim separatistima i odgovornost za ovu situaciju (koja me podsjeća na situaciju na balkanskim prostorima te odnos između Miloševića i “prosrpskih separatista”).

New Report

Close